Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ : Η γκάφα του μπόνους

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τους συγκυβερνώντες Σαμαρά και Βενιζέλο είναι η πρωτοφανής αδυναμία τους ν' αποφεύγουν ακόμη και τις πιο ανόητες γκάφες. Τον ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα. 'Η την απόφαση να μη μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση η ομιλία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. 'Η, τώρα, την αναφορά του Βενιζέλου στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Αν και κάποιοι θα ισχυριστούν ότι για τέτοια αυτογκόλ χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα.

Υποτίθεται ότι ο βασικότερος λόγος που οι συγκυβερνώντες δεν θέλουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι επειδή η σημερινή πολιτική πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης. Και δεν εννοώ μονοκομματικής, αλλά και συμμαχικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προηγείται δημοσκοπικά, αλλά δεν εννοεί να ξεκολλήσει από τα ποσοστά του 2012 και δεν διαθέτει συμμαχίες που θα του επέτρεπαν να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η εναπομείνασα ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου δεν αρκούν -με τα σημερινά δεδομένα- για να καθίσει ο Τσίπρας στην πρωθυπουργική πολυθρόνα.

Και το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που η ΝΔ επιτύχει την ανατροπή και αναδειχθεί αυτή πρώτο κόμμα. Θα είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία, αλλά είναι αμφίβολο αν με δυναμική που καταγράφει αυτή την περίοδο το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και το Ποτάμι θα συγκεντρώνονταν οι 151 ψήφοι για να παραμείνει ο Σαμαράς στο Μαξίμου.

Γι' αυτό και διερωτώμαι ως πολίτης που πιστεύει ότι το χειρότερο που θα μπορούσε να μας τύχει αυτή την ώρα είναι η αστάθεια και η ακυβερνησία, τι επιδιώκει να επιτύχει αυτή η ξεκούδουνη αναφορά στην κατάργηση του μπόνους; Να καταστήσει αδιαμφισβήτητη την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης ή να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να διακηρύσσει, με το δίκιο του, ότι οι αντίπαλοί του ψάχνουν τρόπους για να τον εμποδίσουν να φτάσει στην εξουσία;

Μέχρι στιγμής εκείνο που έχει καταφέρει είναι το δεύτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί επικοινωνιακά το αυτογκόλ του Βενιζέλου και κάνει και το κομμάτι του προβαίνοντας σε δηλώσεις του τύπου «καταργήστε το μπόνους, αλλά να πάμε αμέσως σ' εκλογές». Εντάξει, λένε κι αυτοί τη σαχλαμάρα τους, αλλά η γκάφα είναι που μετράει.

bartzinopoulos@hotmail.com

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22790&subid=2&pubid=64065123

Δεν υπάρχουν σχόλια: