Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τρομοκρατία




Τρομοκρατία
Γράφει η  ΑΘΗΝΑΪΔΑ ΝΕΓΚΑ
Είναι λογοκρισία το όριο στη φρίκη;
Σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ξεπετάγεται συχνά η ιδέα των ευχάριστων ειδήσεων: Κάποιος πάντα έχει τη νερόβραστη αυτήν έμπνευση, που δεν καταλήγει όμως σε κάτι ενδιαφέρον γιατί οι ειδήσεις για τις οποίες έχουμε μάθει πως αξίζει να ενημερωθούμε είναι οι δυσάρεστες.
Δεν  υπάρχει καμιά ανώτερη συνωμοσία, αρκεί η ίδια η νοσηρή μας φύση. Είναι χαρακτηριστικό μας να μην πολυαντιδρούμε. Πρέπει όμως να υπάρχει ένα όριο.
Δεν πιστεύω στη λογοκρισία και αισθάνομαι πως χάνουμε τις ελευθερίες μας στο όνομα μιας περίεργης παγκόσμιας ασφάλειας, όμως δεν θέλω να ανοίγω την τηλεόραση μου και μέσα στο σαλόνι μου να γίνεται εκτέλεση της Τζιχάντ. Δεν θέλω να μου επιβάλλεται αυτός ο τρόμος.
Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί οι αστείοι τύποι που κόπτονται για το τι βλέπουν τα παιδιά τους στην τηλεόραση ασχολούνται ακόμα με τη γυναίκα με το μούσι της Eurovision και δεν προλαβαίνουν να έχουν άποψη για τα βίντεο των τρομοκρατικών εκτελέσεων. Δεν πρόκειται άλλωστε για πολεμικές ειδήσεις, αλλά για τρομοκρατία που αποκτά δική της εκπομπή, την οποία δυστυχώς βλέπουμε prime time!
Είναι δυνατόν να μη μιλάει κανείς;

TV ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: