Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Δεν θα γίνει η Ελλάδα δεσμοφύλακας της ΕΕ για τους προσφυγες


Αυτό πρέπει να είναι το τελεσίγραφό μας, Αλέξη
 
Δεν θα γίνει η Ελλάδα δεσμοφύλακας της 
ΕΕ και αποθήκη ανθρώπων για να έχουν
 την ησυχία τους οι Βόρειοι της ΕΕ

Το «έγκλημα» των μεταναστών είναι ότι θέλουν να ζήσουν - Το πρόβλημα δεν είναι χρηματικό ούτε μόνο δικό μας, είναι όλης της Ευρώπης - Κάθε χώρα της θα πρέπει να παίρνει, ανάλογα με τον πληθυσμό της, μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα

Ξαφνικά έπιασαν οι ευαισθησίες τις Οργανώσεις του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιτέλους συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στο κύμα προσφύγων από τη Συρία που πλημμυρίζει την Ελλάδα, καθώς δεκάδες χιλιάδες είναι αυτοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο, συν γυναιξί και τέκνοις, να φύγουν μέσω της Τουρκίας από την κόλαση και να περάσουν στα νησιά μας, διακινδυνεύοντας τα πάντα, ακόμη και τη ζωή τους. Μόνο στους επτά μήνες του 2015 μπήκαν στη χώρα μας 124.000, στη δε Ιταλία 98.000! 

Είχαν και οι δύο πλευρές εφησυχάσει με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι η εμπροσθοφυλακή και έχουν την ευθύνη, με εκείνο το άθλιο και απάνθρωπο Δουβλίνο 2 που αποδέχθηκε και ψήφισε ο Σημίτης, να κρατήσουν τους πρόσφυγες και γενικά τους μετανάστες στη χώρα τους. Και έτσι οι άλλες χώρες της ΕΕ μπορούσαν να κοιμούνται τον μακάριο ύπνο τους.

Όλα, όμως, έχουν τα όριά τους. Είναι ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατεύει τα σύνορά της και το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύσκεψη που έγινε προχθές. Και πολύ σωστά επισήμανε ότι τώρα θα φανεί αν η αλληλεγγύη είναι ευχολόγιο και εξαντλείται στον δανεισμό με δυσμενείς όρους ή έχει πραγματική βάση. Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης και δέχεται τεράστιες ροές, και δη προσφυγικές. Θα φανεί, λοιπόν, κατά πόσο υπάρχει η προοπτική για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, επέμεινε ο πρωθυπουργός, ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του.

Και πράγματι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν είναι θέμα οικονομικό, «δώστε μας λεφτά και ζήτημα δεν έχουμε». Αν και από αυτά ακόμη τα ψίχουλα που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χώρα μας δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ.

Το μήνυμα-τελεσίγραφο που πρέπει να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στους Ευρωπαίους, στην κ. Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον Γιούνκερ και στους ομολόγους τους της ΕΕ, είναι ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί να γίνει ο δεσμοφύλακας των απελπισμένων και των κυνηγημένων από τους πολέμους στις χώρες τους, όλων εκείνων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και φθάνουν στα νησιά μας για να βρουν μια καλύτερη μέρα. Όπως, επίσης, δεν πρόκειται κανένας Έλληνας να αποδεχθεί ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μόνιμο κρατητήριο ανθρώπων που το μόνο έγκλημά τους είναι ότι θέλουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους. Η ζωή δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες…

Και επειδή τις τελευταίες ημέρες διάφοροι επώνυμοι βρήκαν την ευκαιρία να δηλώσουν παρόντες, πήγαν μέχρι και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -όπως η κυρία Μπακογιάννη- για να πουν ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τα χρήματα που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις χώρες εισόδου μεταναστών, το θέμα δεν είναι να κάνουμε... εμπόριο το μεταναστευτικό. Αλλά να δείξουμε ότι η χώρα μας, σε εποχές μεγάλης οικονομικής κρίσης, με ένα σωρό προβλήματα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών, να τους περιθάλψει, να φτιάξει κέντρα διαμονής, να τους εξασφαλίσει τροφή και πρόσβαση στα νοσοκομεία, και να αντέχει για άγνωστο χρονικό διάστημα μια ανθρώπινη τραγωδία η οποία, αντί να περιορίζεται, θα μεγαλώνει.

Μας λένε ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα για το μεταναστευτικό προβλέπουν για την Ελλάδα 500.000.000 ευρώ από το 2014 μέχρι το 2020, ενώ η Κομισιόν ισχυρίζεται ότι υπάρχουν 324.000.000 ευρώ και πρέπει να φροντίσουμε να τα πάρουμε. Να ανοίξουμε επιχείρηση, δηλαδή. Να βάλουμε ταμπέλα «Ελάτε στην Ελλάδα», για να αυξηθούν τα μεταναστευτικά κύματα. Δεν απομένει παρά να μας πουν οι... «θεσμοί» ότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη... Να λείπει το βύσσινο.

Η λύση δεν είναι άλλη από αυτήν που υποδεικνύουμε πιο πάνω. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία να μοιράζονται και στις 28 χώρες της ΕΕ, ανάλογα με τον πληθυσμό τους. 

"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: