Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ : Μίσος SPD κατά ΣΥΡΙΖΑ

 

Μίσος SPD κατά ΣΥΡΙΖΑ

 

Εσείς θα το φανταζόσαστε ποτέ ότι ο Αλέξης Τσίπρας ασκεί... «εθνικιστικο-μπολσεβίκικη (!!!)» πολιτική; Πώς να το φανταστείτε όμως αφού δεν είστε Γερμανός σοσιαλδημοκράτης; «Ενας άλλος ηγετικός σοσιαλδημοκράτης ονομάζει καθαρό εθνικισμό αυτό που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα» έγραφε ο αρθρογράφος Τόμας Σμιτ της σκληρής δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» προ ημερών και συνέχιζε στο άρθρο γραμμής: «Aν είχε επιτυχία, αυτό θα συνιστούσε μια φλογερή διακήρυξη προς όλους τους εθνικιστές της Ευρώπης να μιμηθούν τους Ελληνες. Θα συνιστούσε προηγούμενο για τον καθένα στην Ευρώπη που διακατέχεται από σκληρό εθνικισμό όχι μόνο να αντιστέκεται, αλλά να μπορεί ακόμη και να νικήσει με έξοδα των άλλων» γράφει ο Σμιτ ότι του είπε κάποια ανώνυμη ηγετική μορφή της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας. «Κατά βάση ο Τσίπρας ασκεί μια κτηνώδη εθνικιστικο-μπολσεβίκικη πολιτική, κρατώντας όμηρο τον λαό του για ένα πλήρως ιδεολογικό σχέδιο» υποτίθεται ότι του είπε αυτή η ηγετική φυσιογνωμία του SPD, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του άρθρου: «Μόνο αριστερούς μην αφήνετε»! Ουσιώδης και ο υπότιτλος: «Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες αντιμετωπίζουν ιδιαιτέρως σκληρά την κυβέρνηση Τσίπρα. Εχουν σοβαρούς λόγους γι' αυτό». Τη νύχτα του δημοψηφίσματος, θυμίζει ο δεξιός αρθρογράφος, ο αρχηγός του SPD, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που είναι αντικαγκελάριος στην κυβέρνηση της Μέρκελ, δήλωσε ότι ο Τσίπρας προκηρύσσοντας το δημοψήφισμα «τίναξε στον αέρα την τελευταία γέφυρα πάνω στην οποία θα μπορούσαν να κινηθούν η Ευρώπη και η Ελλάδα για να πετύχουν έναν συμβιβασμό»! Πόσο βλακώδης ήταν η εκτίμηση του Γκάμπριελ αποδείχτηκε μέσα σε μία εβδομάδα. Είχε πει κι άλλα όμως ο ηγέτης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών. «Φτάνει πια! Δεν θα χρηματοδοτήσουν οι Γερμανοί εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης»!

Τέτοια μεγαλεία ο Τσίπρας ούτε στον ύπνο του δεν μπορούσε να ονειρευτεί. Να χαρακτηρίζουν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες την κυβέρνησή του «μπολσεβίκικη» και «κομμουνιστική» - ποιος τη χάρη του! Μόνο οι αχάριστοι οι Ελληνες αριστεροί τον κατηγορούν για...«σαμαροποίηση» με τη συμφωνία που υπέγραψε! «Στην κρίση του SPD, στην κρίση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας» αποδίδει ο αρθρογράφος της δεξιάς «Ντι Βελτ» την επιθετικότητα των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών ηγετών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί το γιατί: «Η συγκριτική αδυναμία της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας έχει ως σοβαρότερη αιτία ότι δίπλα της υπάρχει το κόμμα της Αριστεράς, το οποίο σε πολλά μέρη της Ανατολικής Γερμανίας είναι ισχυρότερο από το SPD. Πίσω από αυτό το γεγονός βρίσκεται το εκατό χρόνων παλιό δίλημμα του SPD. Σε αποφασιστικές στιγμές δρα ως ένα κρατικά υπεύθυνο αριστερό κόμμα που αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Αυτό του φέρνει τον έπαινο των αστών. Μπορεί όμως να του κοστίζει ψηφοφόρους και συναίνεση γιατί από τα αριστερά του είναι εύκολο να στιγματίσουν οι ριζοσπάστες τους σοσιαλδημοκράτες ως αντικοινωνικούς προδότες» γράφει ο Τόμας Σμιτ. «Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί συναγερμό σε πολλούς σοσιαλδημοκράτες» επισημαίνει, γιατί τη θεωρούν ως επιστροφή της «ανεύθυνης κομμουνιστικής πρωτοπορίας».

Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες χάνουν κατά κράτος την πολιτική μάχη από τη Δεξιά της Μέρκελ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ κινούνται με άνεση πάνω από το 40%, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες θεωρείται απίθανο να ξαναπάρουν το 25% των βουλευτικών εκλογών του 2013. Με τέτοια χάλια, αποκλείεται να πάρουν μόνοι τους την εξουσία στο άμεσο μέλλον. Αν, μάλιστα, τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών αρχίσουν να συνεργάζονται με αριστερά κινήματα ή κόμματα των χωρών αυτών, οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες θα βρεθούν εκτός της κυβέρνησης Μέρκελ πιθανότατα. Η αξία χρήσης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών για τη δεξιά κυβέρνηση της χώρας τους συνίσταται μόνο στο αν μπορούν να κρατούν την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία σταθερά προσδεδεμένη στη γερμανική γραμμή.

Αν αποτύχουν στο έργο αυτό, είναι άχρηστοι για την καγκελαρία. Οταν η γερμανική Δεξιά έχει 40% και πάνω, μπορεί να προσλαμβάνει στην κυβέρνηση όποιο κόμμα θέλει, ανάλογα με τις πολιτικές ανάγκες της στιγμής, της τρέχουσας επικαιρότητας. Στον βαθμό μάλιστα που οι Ελεύθεροι Δημοκράτες δεν δείχνουν να ξαναμπαίνουν στην ομοσπονδιακή Βουλή και αντικαθίστανται από επιθετικά δεξιά κόμματα, το Τέταρτο Ράιχ θα οικοδομηθεί πιθανότατα σε πολύ πιο δεξιά βάση από τη σημερινή. Ιδωμεν.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64225361

Δεν υπάρχουν σχόλια: