Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ;

Θα μπορούσαν οι πρόσφατες κυβερνητικές κινήσεις να αποτελούν δείγμα πολιτικής ευφυίας του πρωθυπουργού;


ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ
ΚΑΘΟΛΟΥ
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

 ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΑ;;;

Πως καταφέρνει , τη στιγμή που η διαπραγμάτευση απέτυχε, το 1/3 του κόμματος βρίσκεται σε ρήξη, η χώρα μαστίζεται απο δεκάδες σοβαρά προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στη διοίκηση και το μεταναστευτικό να αποτελεί ωρολογιακή βόμβα, να κρατιέται τόσο σταθερά πολιτικά και να προχωρά σε εκλογές χωρίς να νιώθει πως ρισκάρει;

α) Τοποθέτησε τη Ζωή, πρόεδρο της Βουλής, ενέκρινε την επιτροπή αλήθειας και ταυτόχρονα έβαλε «παγο» στα ευρήματα των ερευνών της. Χρησιμοποίησε τη Πρόεδρο της Βουλής στην εκτόνωση του λαικισμού και αφού ο στόχος επετεύχθη, προετοιμάζει την έξοδο της αναίμακτα.

β) Κέρδισε τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι στο 3ο Μνημόνιο (τους έβαλε συνυπεύθυνους) και στη συνέχεια τους άδειασε πανηγυρικά. (Άκουσε τους πάντες, δεν πήρε στα σοβαρά κανέναν.) Ταυτόχρονα, έμπλεξε τους ΑΝΕΛ στο μνημονιακό πλαίσιο, (που το ήθελαν), άφησε τον Χαικάλη να βάλει υπογραφές σε μειώσεις, και δεν το απασχολεί η ενδεχόμενη πτώση των ΑΝΕΛ στις εκλογές, αφού άφησε ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με τους «υποστηρικτές» του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι ).

γ) Παγώνει τις ιδιωτικοποιήσεις 14 αεροδρομίων, αφού πρώτα τις ενέκρινε.

δ) Ο Σκουρλέτης ανακοινώνει πάγωμα της απόφασης ΣτΕ για τις Σκουριές, κλείνοντας το στόμα Λαφαζάνη που όσο ήταν στο Υπουργείο δεν άγγιξε το θέμα και μ’αυτο το τρόπο αποδομεί ρητορικές της Αρ. Πλατοφόρμας. Η Αριστερή Πλατφόρμα μένει πλέον μετέωρη, αφού τα επιχειρήματα της περί δραχμής δεν καρποφόρησαν,ενώ την ίδια στιγμή διστάζουν να αφήσουν τις βουλευτικές καρέκλες, και σε όλη αυτή την ιστορία , ο πρωθυπουργός κερδίζει τις εντυπώσεις ως «πραγματιστής».

ε) Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο φυλάκισης καναλαρχών και ολιγαρχών, και στη συνέχεια, μετά τις απειλές, αυτοί σπεύδουν στη στήριξη του.

ζ) Διεθνοποιεί το θέμα του χρέους και της οσφυοκαμπτικής ΕΕ, με μπροστάρη τον Βαρουφάκη και στη συνέχεια τον θέτει εκτός κυβερνητικού σχήματος.

η) Ξεπερνά τα Capital Controls, παραμένοντας ψηλά στις δημοσκοπήσεις.

Την ίδια στιγμή, ανήμπορη να αντιδράσει η αντιπολίτευση, τρέχει να προλάβει το άρμα Τσίπρα που πάει ολοταχώς για εκλογές χωρίς το παραμικρό φόβο.

Πηγή
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: