Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ ....ΕΠΑΘΕΣ ΤΑ κκ ΤΣΙΠΡΑ & ΚΑΜΜΕΝΕ


Καλημέρα ΠΡΩΗΝ αντιμνημονιακοί κκ Τσίπρα και Καμμένε. Τώρα δεν σας μένει τίποτε άλλο παρά η χλεύη των μνημονιακών σας συνοδοιπόρων


Game over

Της Αριστοτελίας Πελώνη 

Game over. Κάτι τέτοιο είχε πει ο Ντόναλντ Τουσκ στον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής που προηγήθηκε κατά 24 ώρες της απόφασης για δημοψήφισμα. Ηταν η προειδοποίηση ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελείωνε. Ωστόσο, το πραγματικό παιχνίδι τέλειωσε χθες.

Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που ανοίγει τον δρόμο για τη συμφωνία και την ψήφισή της βάζει την οριστική ταφόπλακα στον διαχωρισμό ανάμεσα σε γερμανοτσολιάδες μνημονιακούς και αδούλωτους αντιμνημονιακούς. Είναι το τέλος των ψευδαισθήσεων για τους κακούς και ανάλγητους και τους καλούς και κοινωνικά ευαίσθητους.

Από σήμερα κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Κανένας δεν μπορεί να δρέψει αντιμνημονιακές δάφνες. Εκτός από όσους φαντασιώνονται εαυτούς ως ένα νέο κίνημα των Αδεσμεύτων, που υποτίθεται ότι θα σώσει την Ελλάδα μετατρέποντάς τη σε Κούβα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ούτε η κυβέρνηση μπορεί τώρα να ισχυριστεί ότι η συμφωνία, την οποία πέτυχε με πολυήμερη και εντατική διαπραγμάτευση, είναι προϊόν εκβιασμού. Πολύ περισσότερο η αντιπολίτευση η οποία φέρει μεγάλες ευθύνες για τη μισή (έως καθόλου) εφαρμογή πολλών μεταρρυθμίσεων, επειδή έθιγαν παλιούς τους πελάτες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαίτησε χθες από την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό επειδή συμφώνησε σε ένα τρίτο Μνημόνιο. Η ΝΔ πότε θα ζητήσει συγγνώμη για το πρώτο Μνημόνιο που δεν ψήφισε και για το αντιμνημονιακό κύμα που σήκωσε και νομιμοποίησε; Οχι ότι γι’ αυτό φταίει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τελειώνουν τα ψέματα. Οχι μόνο για το πολιτικό σύστημα αλλά και για την κοινωνία. Ωραία βολεύτηκε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα προνόμια που μοίραζαν απλόχερα (με τα λεφτά των άλλων) τόσα χρόνια. Και όταν είδε ότι δεν είχε να πάρει πλέον, τους πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Αν δεν καταλάβει η ίδια η κοινωνία ότι καμιά ξένη βοήθεια δεν μπορεί να μας σώσει χωρίς να αλλάξουμε οι ίδιοι, τότε ούτε αυτή η συμφωνία θα εφαρμοστεί.

Δεν μπορεί κάποιες ομάδες να συνεχίσουν να ζουν εις βάρος κάποιων άλλων, κορόιδων. Δεν μπορεί να αδιαφορούμε για τη διαγενεακή δικαιοσύνη μέσω του Ασφαλιστικού. Επιτέλους, ας σκεφτούν κάποιοι ότι εκτός από αυτούς, πρέπει να ζήσουν και τα παιδιά τους.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα κραυγάσει για υφεσιακά μέτρα, ας θυμηθεί ότι υφεσιακό μέτρο είναι να έχεις χρεοκοπήσει και να συντηρείς ένα Δημόσιο χολιγουντιανών διαστάσεων σαν να μη συνέβη τίποτα. Υφεσιακό μέτρο είναι να μη θέλει κανένας επενδυτής να ρίξει ένα ευρώ στη χώρα επειδή φοβάται την πολιτική αστάθεια.

Το ισχυρότερο νόμισμα είναι η εμπιστοσύνη. Αλλά αν η κοινωνία δεν μετέχει στην προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης, δεν υπάρχει αύριο. Αν οι πολίτες δεν πάψουν να συμπεριφέρονται ως κακομαθημένοι πελάτες, δεν υπάρχει ελπίδα να βγούμε από αυτό. Η κατάρα μας δεν είναι τα γρυλίσματα του Σόιμπλε, αλλά είναι το ελληνικό «για την πάρτη μου». Ολοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας τον εαυτό του

ΤΑ ΝΕΑ 


Κυκλοφόρησε το νέο νόμισμα του ευρώ. 
Θα κυκλοφόρησε αποκλειστικά μόνο στη χώρα μας
 μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: