Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μυστηριώδη μονόλιθο στο βυθό ανοικτά της Σικελίας



Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μυστηριώδη μονόλιθο κάτω από τα νερά της Μεσογείου.

Ο μονόλιθος «Στόουνχεντζ» όπως χαρακτηρίστηκε, βρέθηκε σε βάθος 40 μέτρων σε θαλάσσια περιοχή της Σικελίας.

Η άγνωστη πέτρινη δομή έχει σπάσει σε δύο μέρη και σύμφωνα με υπολογισμούς χρονολογείται τουλάχιστον 10.000 ετών, όπως μεταδίδει το Discovery News.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κατασκευάστηκε από ανθρώπους που κάποτε κατοικούσαν στην περιοχή πριν η θάλασσα αλλάξει ριζικά το σύνολο της λεκάνης της Μεσογείου περίπου 9.500 χρόνια πριν, όταν έλιωναν οι πάγοι.

1

«Αυτή η ανακάλυψη αποκαλύπτει την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη που είχαν οι Μεσολιθική κάτοικοι της περιοχής στην Σικελία», δήλωσε ο αρχαιολόγος Emanuele Lodolo. «Μια τέτοια προσπάθεια αποκαλύπτει αναμφίβολα σημαντικές τεχνικές δεξιότητες στον τομέα της μηχανικής.»

Δεν είναι σαφές ακριβώς γιατί ο μονόλιθος χρησίμευσε ή αν ανήκε σε μια ευρύτερη δομή, ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να είχε πρακτικά οφέλη, και όχι μια πνευματική σημασία.

underwater-stonehenge

«Θα μπορούσε να ήταν κάποιο είδος φάρου ή ένα σύστημα αγκύρωσης, για παράδειγμα,» δήλωσε ο Lodolo.

«Σχεδόν όλα όσα ξέρουμε για τους προϊστορικούς πολιτισμούς προέρχονται από οικισμούς που βρίσκονται στη στεριά. Αντιθέτως, ένα εκτεταμένο αρχαιολογικό αρχείο αυτών των οικισμών βρίσκονται τώρα στη θάλασσα « συνεχίζει ο Lodolo και τελειώνει «αν θέλουμε να εντοπίσουμε την προέλευση του πολιτισμού στην περιοχή, πρέπει να εστιάσουμε τώρα στο βυθό της Μεσογείου».

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
http://www.defencenet.gr/
http://www.globalview.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: