Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τα «καθαρά» Ω3





Τα «καθαρά» Ω3
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχουν οι κάψουλες, η ιδανική δόση και ποιες καταστάσεις προλαμβάνουν
Από τον Δρ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Πριν από 25 έτη, ένας Σκοτσέζος γιατρός «έγραψε ιστορία», καθώς συνταγογράφησε σ' έναν καρδιοπαθή 1 κιλό ρέγκες. Μετά, συμβούλεψε τον ασθενή του να πάει την απόδειξη πληρωμής στο «ΙΚΑ» της περιοχής του, προς είσπραξη. Ακολούθησε δίκη. Έκτοτε τα ψάρια θεωρούνται ως τα καταλληλότερα και με τις λιγότερες παρενέργειες «φάρμακα» για τις καρδιοπάθειες τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά.
Με τα χρόνια τα Ω3 αποδείχθηκαν οι μεγαλύτερες «βεντέτες» της προληπτικής όσο και θεραπευτικής ιατρικής. Συνιστώνται ανεπιφύλακτα για την έγκαιρη πρόληψη σωρείας, παθολογικών καταστάσεων,όπως καρδιακές αρρυθμίες, υπερχοληστεριναιμίας ή υπερτριγλυκεριδαιμίας και για ενδυνάμωση δέρματος, μαλλιών και οστών.
Καθώς πάντα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού ως ασπίδα στη φθορά του χρόνου. Στον Βορρά χορηγούνται σε μεγαδόσεις ενάντια στην κατάθλιψη του χειμώνα, λόγω της μικρής ηλιοφάνειας στις χώρες αυτές. Ταυτόχρονα στα κράτη αυτά η τιμή των Ω3 είναι προσιτή. Πανευρωπαϊκά, ωστόσο, η κατανάλωση ιχθύων από 12 κιλά ετησίως, το 1950 αυξήθηκε στα 26 κιλά το 2006.
Παρ' όλα αυτά τα γεγονότα στη ζωή εξελίσσονται συνήθως αντιφατικά. Η Ανιστον είναι μια μικρή κωμόπολη στην Αλαμπάμα ΗΠΑ. Σε μια χωματερή της μέχρι το 1971 απερρίφθησαν 32.000 τόνοι ΡCΒ (πολυχλωριωμένα-διφαινύλια - λιποδιαλυτά). Αποτέλεσμα, η πόλη θεωρείται ακόμα η πιο «μολυσμένη» των ΗΠΑ και πολλοί κάτοικοι της εμφάνισαν καρκίνο.
Οι ουσίες αυτές παρασύρονται από τα νερά, αλλά «φωλιάζουν» για χρόνια στα λιποκύτταρα των ζώων και των ψαριών. Άρα, πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την «καθαρότητα» των Ω3 που παίρνουμε με τα ψάρια ή από τις κάψουλες.
Δεν απαιτούνται μεγάλες ποσότητες ιχθύων ή ιχθυελαίων (κάψουλες Ω3) καθημερινά. Ενώ συνιστώνται να λαμβάνονται σε δόσεις που προτείνονται από τους κατασκευαστές και όχι σε μεγαλύτερες δόσεις. Φυσικά, δεν υπάρχουν παρενέργειες από «μεγαδόσεις», καθώς αυτά αποταμιεύονται φυσιολογικά μέσα στα λιποκύτταρα του σώματος. Αυτά στους μόνιμους καταναλωτές καταπολεμούν τις φλεγμονές στο αγγειακό σύστημα και κάνουν το αίμα πιο ρευστό. Επίσης συμβάλλουν στη μείωση αρθριτικών πόνων και στις κρίσεις άσθματος μέσω ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Δεν υπάρχουν άλλες φυσικές ουσίες με τόσο θαυματουργές ιδιότητες.
TVΕΘΝΟΣ  /ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: