Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Βαρουφάκης: Η Ευρώπη κυβερνάται από μυστική εταιρεία


Aris Oikonomou / SOOC
 
 Βαρουφάκης: 

Η Ευρώπη κυβερνάται από μυστική εταιρεία

 
Οι Ευρωπαίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η οικονομία τους κυβερνάται από μια μυστική εταιρεία, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, από το βήμα του «Φόρουμ Μπρούνο Κράισκι για τη Διεθνή Πολιτική», που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία
Παράλληλα, έκανε λόγο για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, εξαιτίας των όρων που επιβλήθηκαν στη χώρα από τους εταίρους και δανειστές υπό τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ενδιαφέρονται να σταθεροποιήσουν την ελληνική οικονομία, αλλά να καθυποτάξουν εκείνους που τολμούν και αμφισβητούν την αυθεντικότητα της τρόικας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση καλείται να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις στην προκαταβολή μέσα στον Νοέμβριο φόρων για ολόκληρο το 2016, κάτι που, κάνει κάποιος μόνο με μία χώρα με κατεστραμμένη οικονομία που θέλει να την οδηγήσει σε κατάρρευση.

«Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει»


Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα υφίσταται τις παράπλευρες απώλειες μιας διαμάχης που υποβόσκει εδώ και καιρό ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία για τον προσανατολισμό μιας κοινής οικονομικής πολιτικής.

«Μια Ευρωπαική Ένωση θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα, όμως δεν υπάρχει», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και επισήμανε: «Το κοινό νόμισμα ακολουθεί το μότο των Βουρβόνων, οι οποίοι τίποτε δεν έμαθαν και τίποτε δεν ξέχασαν.

Κάλεσμα σε συμμαχία Αριστερών


Ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η οικονομία τους κυβερνάται από μια μυστική εταιρεία».

Τέλος, κάλεσε στη δημιουργία νέας συμμαχίας των Αριστερών στην Ευρώπη, εξηγώντας πως πρέπει να υπάρξει πανευρωπαικός διάλογος για νέους δρόμους της συμβίωσης, και σε αυτόν το διάλογο μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ή σε ποια κοινωνική ομάδα ανήκει.
 
http://www.thepressproject.gr/article/84009/Baroufakis-I-Europi-kubernatai-apo-mustiki-etaireia

Δεν υπάρχουν σχόλια: