Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η καμπάνα άρχισε να κτυπάει για το Μαξίμου...


 
Στον γύρο του θανάτου οδηγούν οι βήμα βήμα υποχωρήσεις
 
Η καμπάνα άρχισε να κτυπάει για το Μαξίμου...
 
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Την ακούει, άραγε, ο Αλέξης ή υπερεκτιμά τις αντοχές της κοινωνίας, όπως είχε υπερεκτιμήσει ότι οι δανειστές θα έκαναν πίσω; - Μέτρα, μέτρα, μέτρα... και η έκρηξη άρχισε να αχνοφέγγει στον ορίζοντα...

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο πρωθυπουργός φέρνει με μεγάλη ευχαρίστηση το ένα πακέτο μετά το άλλο, όταν όλα τα πακέτα το μόνο που περιέχουν είναι η... αύξηση της φτώχειας και η μείωση των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας, η οποία έχει εκπλήξει σε διεθνές επίπεδο με την υπομονή της.
Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλεύεται αυτήν την ανοχή του κόσμου, ότι έχει παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει και αποδέχεται πλέον τις ανάλγητες απαιτήσεις-τελεσίγραφα των δανειστών, που λειτουργούν με το «εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν»... «Δώσε, για να πάρεις μετρητό»...

Όπως και ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους γιατί είναι δέσμιοι της παράδοσης της χώρας στους δανειστές με την υπογραφή των Μνημονίων επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά. «Η χώρα είναι οικονομικό προτεκτοράτο» των δανειστών, παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra.

Αλλά αυτή η κατάσταση που παρέλαβε ο κ. Τσίπρας δεν δίνει ασυλία ούτε στον ίδιο ούτε στην κυβέρνησή του - ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στους ΑΝΕΛ, που συμμετέχουν. Ήξεραν τι παρελάμβαναν. Δέκα μήνες τώρα, αυτό που βλέπει ο κάθε Έλληνας, αυτό που ζει το κάθε νοικοκυριό, η κάθε επιχείρηση -μικρή ή μεγάλη- είναι ότι φορτώνεται με όλο και νέα βάρη, ανάσα δεν παίρνει και τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται, όπως ήλπιζε τον περασμένο Γενάρη όταν πρόσφερε την ψήφο του στον Τσίπρα.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες έρχεται το νέο Ασφαλιστικό, που θα έχει συρρικνωμένες παροχές και θύματα τα ξεχασμένα «περήφανα γηρατειά», που συνεχίζουν, ακόμη και με τα πολύ λίγα που τους έχουν απομείνει από τις περικοπές των συντάξεών τους, να είναι το αποκούμπι της οικογένειας, η οποία έχει πληγεί άγρια από την ανεργία και τα λουκέτα.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι τα μέτρα που θα περιέχει το Ασφαλιστικό θα είναι το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης και της αντοχής του ελληνικού λαού. Οι μέρες που έρχονται πολύ πιθανόν να είναι καθοριστικές για ανατροπές και εξελίξεις... Οι δύο απώλειες στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα (πλειστηριασμοί / παράδοση σπιτιών και άλλα σκληρά μέτρα), προκειμένου να εκταμιευθούν τα 2 δισ. ευρώ, είναι προάγγελος κι άλλων αποχωρήσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλουν να φορτωθούν νέες μειώσεις και καινούργια φοροεπιδρομή.

Πιστεύουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον όλα τα δεδομένα και τις αποδείξεις για το ότι οι υποχωρήσεις, η μία μετά την άλλη, μπορούν να οδηγήσουν μόνο στην επόμενη υποχώρηση. Με τους δανειστές να μας χορεύουν στο ταψί για να μας τα πάρουν όλα. Και με τα δεσμά να σφίγγουν περισσότερο.

Λίγο - πολύ, αυτή η τακτική θυμίζει τον «γύρο του θανάτου»... Για τη χώρα και για τον λαό.

Είναι η ώρα, κύριε πρωθυπουργέ, να αποκτήσει η πατρίδα «κόκκινες γραμμές». Αλλά όχι στα λόγια, που στο πρώτο αεράκι πέφτουν, όπως το είδαμε να γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Κόκκινες γραμμές αδιαπέραστες από τους εισβολείς.

Είναι η ώρα για καθαρές κουβέντες με τον λαό, Αλέξη Τσίπρα. Αυτή είναι η κατάσταση. Εκεί θέλουν να μας πάνε. Μέχρι εκεί μπορούμε να φθάσουμε εμείς. Από κει και πέρα είναι το «ή ταν ή επί τας», που σχεδόν καμία πλευρά δεν θα το ήθελε.

Είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης, προσωπικά για σένα, Αλέξη Τσίπρα, για την κυβέρνηση, για τον ΣΥΡΙΖΑ, με γνώμονα έναν και μόνο: Την Ελλάδα και τον λαό. Για να αποφασίζουμε εμείς για το αύριό μας. Και αυτό κερδίζεται μόνο με αγώνα, που μπορεί να έχει πόνο πολύ. Διαφορετικά, η άλλη λύση είναι η παράδοση. Το «ό,τι πεις, αγά μου» και λίγα ψίχουλα.

Ίσως αυτό να πρέπει να είναι η επιλογή για όλο το πολιτικό σύστημα. Και σε αυτό να έχει λόγο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΥΓ.: Πριν από τρεις Κυριακές από αυτήν τη θέση γράφαμε πως η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν ξέρει να κυβερνήσει. Τις δύο βδομάδες που πέρασαν αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν έχει γραμμή πλεύσης. Δεν υπάρχει συντονιστής. Κανένας σχεδιασμός για το τι θα κάνει ο κάθε υπουργός. Κανείς δεν τον ελέγχει αν υλοποίησε το έργο του. Ο καθένας πετάει την μπαρούφα του. Και αυτό το ζήσαμε με την ιστορία του 23% ΦΠΑ. Ξεκίνησαν με την ιδιωτική εκπαίδευση και μετά με το... φανάρι του Διογένη έψαχναν σε ποια τάξη να τον φορτώσουν.

Η κυβέρνηση, Αλέξη, πρέπει να μάθει να κυβερνάει... 

"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: