Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

14 sites για να μάθετε πράγματα δωρεάν

 

14 sites για να μάθετε πράγματα δωρεάν


Ξένες γλώσσες; Μαγειρική; Σκάκι; Μουσική; Αστροφυσική; Ό,τι και αν θέλετε να μάθετε, θα το βρείτε εντελώς δωρεάν στις διευθύνσεις που συγκεντρώσαμε.

της Ηρώς Κουνάδη

Από τις βασικές αρχές της αστροφυσικής μέχρι μια ξένη γλώσσα, το internet είναι γεμάτο δυνατότητες να σας μάθει νέα πράγματα –αρκεί να κλείσετε αυτά τα βίντεο με πιγκουίνους που χαζεύετε και να του δώσετε μια ευκαιρία. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο χρήσιμα/ όμορφα/ ενδιαφέροντα sites για να μάθετε ό,τι μπορεί να θέλετε να μάθετε, με μηδέν κόπο και μηδέν χρήματα.

Spreeder: Μάθετε να διαβάζετε γρηγορότερα, σε αυτό το απλούστατο αλλά εξαιρετικά λειτουργικό site που σας επιτρέπει να κάνετε copy-paste ένα οποιοδήποτε κείμενο (και ελληνικό αν θέλετε) και σας βοηθά να το διαβάσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Duolingo: Ίσως το πιο καλοσχεδιασμένο, αποτελεσματικό και… εθιστικό site/ application για να μάθετε μια ξένη γλώσσα, ή να φρεσκάρετε αυτές που ήδη ξέρετε, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια, χωρίς καθόλου διάβασμα. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, ρώσικα, τούρκικα, σουηδικά, δανέζικα, εσπεράντο, ενώ νέες γλώσσες προστίθενται συνεχώς.

Chesscademy: Μάθετε να παίζετε σκάκι σαν επαγγελματίας, μέσα από βιντεάκια, σκακιστικούς γρίφους και online παρτίδες.

Pianu: Με σύνθημά του το «όλοι μπορούν να μάθουν να παίζουν πιάνο» αυτό το διαδραστικό site κάνει τις νότες και τα κλειδιά παιχνιδάκι.

DrawSpace: Μαθήματα ζωγραφικής για αρχαρίους, από το πώς ζωγραφίζουμε συμμετρικά αντικείμενα μέχρι τις βασικές αρχές των σκιών.

How to Make Your Own GIF: Θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει την εικαστική τέχνη του 21ου αιώνα. Εδώ θα βρείτε βήμα προς βήμα οδηγίες για να φτιάξετε τα δικά σας GIF, χωρίς τη χρήση του Photoshop.

Jazz Appreciation: το Πανεπιστήμιο του Austin, στο Τέξας, έχει online και εντελώς δωρεάν αυτό το σούπερ ενδιαφέρον μάθημα, που υπόσχεται να σας μάθει όλα όσα πάντα θέλατε να ξέρετε για την τζαζ, αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε για να μην φανείτε άξεστοι. Το μάθημα διαρκεί δέκα εβδομάδες, και απαιτεί τρεις ώρες την εβδομάδα από τον χρόνο σας.

Basics of Photography: Πώς λειτουργεί η ψηφιακή σας κάμερα; Ποια είναι τα μυστικά για το τέλειο κάδρο στη φωτογραφία σας; Αυτός ο οδηγός του Lifehacker θα σας μάθει τα βασικά και απαραίτητα για την τέχνη της φωτογραφίας.

Instructables: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας (από πλέξιμο μέχρι stop motion animation) σε αναλυτικά μαθήματα, με οδηγίες, βίντεο και φωτογραφίες.

Practical Typography: Όλα όσα δεν ξέρατε ότι θέλετε να μάθετε για την τυπογραφία. Γραμμένα σε μια πανέμορφη γραμματοσειρά –την οποία μπορείτε, αν θέλετε, να αγοράσετε.

Lingvist: Οι άνθρωποι που έφτιαξαν το Skype σχεδίασαν και αυτό το site/ application που υπόσχεται να σας μάθει αγγλικά ή γαλλικά σε 200 ώρες. Σύντομα θα προστεθούν και ισπανικά, γερμανικά, ιταλικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα και σουηδικά.

Udemy: Τι θέλετε να μάθετε; Από προγραμματισμό και ξένες γλώσσες μέχρι προχωρημένες τεχνικές marketing και μουσικά όργανα, το Udemy τα έχει όλα. Απλώς επιλέγετε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει, κάνετε τικ στο “free” (γιατί υπάρχουν και επί πληρωμή μαθήματα) και ξεκινάτε να βλέπετε τα μαθήματα ή τις διαλέξεις σε βίντεο.

Cook Smarts: Μαγειρική για αρχαρίους: Τα τρόφιμα που πρέπει να έχετε για μια λειτουργική κουζίνα, ποιο μπαχάρι πάει με ποιο, ποιο τρόφιμο αποθηκεύεται στο ψυγείο και ποιο εκτός και για πόσο καιρό, πώς μαγειρεύουμε χωρίς λεφτά, ποια λαχανικά είναι φρέσκα πότε, και ένα σωρό ακόμα χρήσιμα σε τέλεια πινακάκια που μπορείτε να τυπώσετε και να κολλήσετε στο ψυγείο σας.

The Scale of the Universe: Είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από μια φάλαινα το σπίτι σας; Μεγαλύτερο ή μικρότερο από ένα Μπόινγκ το Άγαλμα της Ελευθερίας; Μεγαλύτερος ή μικρότερος από ένα διαστημόπλοιο ο Τιτανικός; Βάζουμε στοίχημα ότι οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν. Εκτός από τα μεγέθη, το Scale of the Universe έχει και χρήσιμες ιστορικές ή πρακτικές πληροφορίες για καθένα από τα αντίκείμενά του.

http://www.in2life.gr/delight/hobbies/article/515603/14-sites-gia-na-mathete-pragmata-dorean.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: