Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Σπύρος Α. Ηλιάδης : Η πολιτική η διαπλοκή και ο λαός


Η πολιτική η διαπλοκή και ο λαός

Κάποτε ένας βουλευτής ταξίδευε με το αυτοκίνητο του, η πολύωρη οδήγηση σε συνδυασμό με την απρόσμενη καταιγίδα τον κούρασαν, έτσι αποφάσισε να σταματήσει στο πρώτο κατάστημα που θα βρει.

Για καλή του τύχη μετά από λίγα λεπτά βρήκε ένα εστιατόριο, μπαίνοντας μέσα  έκπληκτος διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ελεύθερο τραπέζι και στενοχωρημένος έκανε να φύγει, εκείνη την ώρα τον είδε ο σερβιτόρος και προθυμοποιήθηκε να τον εξυπηρετήσει.

Σε ένα τραπέζι καθόταν μόνος ένας καλοντυμένος εργολάβος, διακρινόταν στο δεξί δάχτυλο ένα μονόπετρο και στο αριστερό του χέρι ένα χρυσό Rolex, ο σερβιτόρος ευγενικά του πρότεινε να κάτσει ο βουλευτής μαζί του προκειμένου να ξαποστάσει τρώγοντας και πίνοντας.

Ο εργολάβος έγνεψε καταφατικά τον σερβιτόρο και έκανε νεύμα στον βουλευτή να πλησιάσει, μετά από λίγα λεπτά ο πάγος έσπασε και ο καθένας διηγήθηκε μια ιστορία μεταξύ αστείου και σοβαρού, η ώρα πέρασε, ο εργολάβος προθυμοποιήθηκε να πληρώσει το τραπέζι, ένα τραπέζι τόσο πλούσιο που ακόμα και οι καλύτεροι καλοφαγάδες στον κόσμο θα το ζήλευαν! έστρεψε το βλέμμα του στον σερβιτόρο και έκανε την χαρακτηριστική κίνηση της πληρωμής, ο σερβιτόρος τον πλησίασε και εκείνη την στιγμή θυμωμένος και σε αυστηρό έντονο ύφος του λέει: Θα περιμένω ακόμα να μου φέρεις τα ρέστα.

Ο σερβιτόρος έκπληκτος αλλά και φοβισμένος του απαντά: Μα κύριε δεν με πληρώσατε.

Ο εργολάβος, ακόμα περισσότερο θυμωμένος του λέει: Έχει αρκετή ώρα που σου έδωσα το πεντακοσάρικο και περιμένω τα ρέστα, θα κρατήσει πολύ αυτό το αστείο.

Ο σερβιτόρος έκπληκτος, φοβισμένος, αλλά γεμάτος ελπίδα απευθύνεται στον βουλευτή και του λέει: Κύριε, εσείς τα είδατε όλα, σας παρακαλώ πείτε την αλήθεια, είδατε να με πληρώνει;

Ο βουλευτής τότε κατέβασε το κεφάλι και με ψιθυριστή φωνή του απάντησε: Δεν μπορώ να πάρω θέση, έφαγα και εγώ…


Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σημ: Το μύθευμα δεν έχει σχέση με υπαρκτά πρόσωπα, αντίθετα κάνει γενική αναφορά με συμβολισμούς, ο Βουλευτής εκπροσωπεί την πολιτική, ο εργολάβος την διαπλοκή και ο σερβιτόρος τον λαό.

http://radioflorina.blogspot.gr/2016/02/blog-post_97.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: