Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Οι θανάσιμοι εχθροί είναι... «εταίροι»


Οι θανάσιμοι εχθροί είναι... «εταίροι»
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Το ΠΑΡΑΛΟΓΟ δεσπόζει στη σημερινή άκρως νεοφιλελεύθερη και τα μέγιστα απάνθρωπη Ευρώπη. Όχι στο τετράγωνο, στον κύβο! Με τις εμμονές σ' αυτού του είδους την αδιέξοδη πολιτική η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα αργήσει. Το Βερολίνο ψεύδεται ασυστόλως, το ίδιο και οι αχυράνθρωποι άλλων πρωτευουσών που το στηρίζουν ανεπιφύλακτα. Οι αξιωματούχοι του Βερολίνου γνωρίζουν άριστα ότι η χώρα τους ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ. Μια χώρα που οδήγησε την υφήλιο σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους με εκατομμύρια θύματα και επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού ανθρώπων και χωρών, όπως η Ελλάδα, που τις έχουν καταστήσει υποχείριά τους.

Ποια «ρεβάνς», όμως, και με τι σόι αξιοπιστία θα πάρει; Κοινό μυστικό έχει καταντήσει πλέον η πλήρης κατάρρευση της περιβόητης Deutsche Bank. Κατάρρευση τέτοια που «θα πυροδοτήσει μια παγκόσμια τραπεζική ''μόλυνση'', όμοια της οποίας δεν έχει ξαναδεί μέχρι σήμερα ο κόσμος». Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι αυτόχρημα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ: Η ιλιγγιώδης έκθεση του εν λόγω τραπεζικού κολοσσού στις αναδυόμενες οικονομίες –Βραζιλία, Μεξικό, Ρωσία, Κίνα– υπολογίζεται σε «55 τρισεκατομμύρια ευρώ, τέσσερις φορές δηλαδή όσο το ΑΕΠ όλης της Ευρώπης!».

Την Πέμπτη –ω, του θαύματος ή της απροκάλυπτης απάτης– τέθηκε σε εφαρμογή η ενεργοποίηση «λογιστικών ταχυδακτυλουργιών» εκ μέρους του Βερολίνου και άλλων γερμανόφιλων ιθυνόντων. Υπήρξε και ελαφρά ανάκαμψη των μετοχών της Deutsche Bank διά της τεθλασμένης… Με δεδομένο ότι εντείνεται η ανασφάλεια αναφορικά με τη δυνατότητα της περί ης ο λόγος τράπεζας να παραμείνει φερέγγυα στην αποπληρωμή υψηλού ρίσκου ομολόγων της, αναλυτές διαφόρων συμφεροντολογικών κατευθύνσεων «εκτιμούν ότι μπορεί να επιτύχει κεφαλαιακά κέρδη επαναγοράζοντας ομόλογά της σε τιμές χαμηλότερες των ονομαστικών τους».

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η αδύναμη κερδοφορία της Deutsche Bank θα χρειαστεί χρόνια για να επιστρέψει σε αυξητική τροχιά και αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της, η οποία, όπως επισημαίνει η έγκριτη εφημερίδα, «θα πρέπει ούτως ή άλλως να αυξηθεί έως το 2019». Το τι τελικά θα συμβεί σε βάθος χρόνου φρονώ ότι θα εξαρτηθεί από την αιμοδοσία ή μη αιμοδοσία της εκ μέρους εξωγερμανικών –διάβαζε: αμερικανικών– οικονομικών παρεμβάσεων. (Θυμίζω ότι το «Σύμφωνο του Λονδίνου» το 1953 έσωσε την τότε Δυτική Γερμανία, προωθώντας το «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ» του Έρχαρτ, και προσθέτω ότι κατέστρεψε την Ελλάδα, αφού η επανενωθείσα Γερμανία ουδόλως εξεπλήρωσε τις αναληφθείσες υποχρεώσεις της απέναντι στην πατρίδα μας. Άρα, και οι Αμερικανοί, ανίκανοι να προβλέψουν τη συμπεριφορά μιας επανενωμένης Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας, πυροδότησαν σε ανύποπτο χρόνο την καταστροφή μας, συνεχίζοντας και σήμερα τις αφόρητες πιέσεις τους μέσω του αμερικανόπνευστου και παγκοσμίως αποτυχημένου ΔΝΤ.)

Εξηγώ τώρα με μια απλή ερώτηση τον τίτλο του σημερινού άρθρου: Θα υπήρχε εχέφρων επιχειρηματίας να συνάψει εταιρεία με θανάσιμο εχθρό του; Η ίδια ερώτηση ισχύει και για την… ανέφελη συνεργασία της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως των κυβερνήσεων που βρίσκονται στην εξουσία μετά από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Αυτού του είδους η… συνεργασία δυστυχώς υφίσταται και είναι εις βάρος της πατρίδας μας και των πολιτών της.

Τα του οίκου μας εξακολουθούν να τα ρυθμίζουν κατά το δοκούν οι πάτρωνές μας. Θέλω να δω αν τον αριθμό και την ποιότητα των τηλεοπτικών αδειών θα τον και την εγκρίνουν, καθώς και τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΡΣ) ή, κατ' άλλη ονομασία –κατά τη γνώμη μου, δοκιμότερη–, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σημειώνω και δύο αποσπάσματα από δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Βουλής, κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος υφυπουργός Προεδρίας και Τύπου: «Με το νομοσχέδιο Παππά τίθενται κανόνες εφαρμογής της συνταγματικής νομιμότητας και μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των ''νταβατζήδων'', όπως έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής» […] «Όσοι και όποιοι προβάλλουν ωρυόμενοι, με δουλόφρονα φανατισμό μάλιστα, διάφορα ''προσχήματα'' δικονομικού τύπου για αναρμοδιότητα της Βουλής και άλλα κούφια παρόμοια, που αποσκοπούν στη διαιώνιση των βαρόνων της ''διαπλοκής'', απλά, όχι μόνον αποκαλύπτονται, αλλά και εκτίθενται αυτοεξευτελιζόμενοι». Εύγε σου, φίλτατε Βύρωνα!

Θα κλείσω, βαθύτατα συγκινημένος μα και άκρως εξοργισμένος, με τμήμα της ακόλουθης ανακοίνωσης του Πάνου Καμμένου: «Σήμερα είναι μία ημέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έλληνες αξιωματικοί, εν καιρώ ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων, εκτελώντας την υπηρεσία τους, το καθήκον τους, τον όρκο που έδωσαν όταν κατατάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους. […] Με σκληρές διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία και άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ καταφέραμε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του ΝΑΤΟ που θα λύσει οριστικά το θέμα της μετανάστευσης. Η Ελλάδα, μέχρι τώρα, έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά –και εν μέσω οικονομικής κρίσης–, το Μεταναστευτικό, δυσανάλογα προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ».

(Ως προς το ΝΑΤΟ, εξυπακούεται, ο καθένας δικαιούται να έχει τις προσωπικές απόψεις του.) 

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=94738&colid=67&dt=2016-02-14%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: