Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τα superfoods που μας αδυνατίζουν


Τα superfoods που μας αδυνατίζουν
Ποιες τροφές είναι πολύ υγιεινές, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και μας βοηθούν να χάσουμε κιλά; Οι καλύτερες σούπερ τροφές.

Όλοι έχουμε ακουστά τα superfoods. Τροφές που υποτίθεται ότι έχουν τεράστια οφέλη για την υγεία μας και μας προφυλάσσουν από κάθε είδους παθήσεις. Και όμως, πολλά από αυτά τα τρόφιμα είναι σημαντικοί σύμμαχοι στον αγώνα μας να χάσουμε τα περιττά κιλά, και να διατηρήσουμε τη γραμμή μας. Ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα από αυτά…
Μαύρα φασόλια
Μια μερίδα μαύρα φασόλια περιέχει 15 ολόκληρα γραμμάρια πρωτεΐνης, και καθόλου κορεσμένα λιπαρά, όπως άλλες πηγές πρωτεΐνης (το κόκκινο κρέας, για παράδειγμα).
Βρώμη
Η βρώμη περιέχει πολλές χορταστικές φυτικές ίνες, που μας προσφέρουν ενέργεια για πολλές ώρες, αλλά και πολύ καλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι ενισχύουν τον μεταβολισμό και το κάψιμο περιττού λίπους.
Αβοκάντο
Κάποιοι τα αποφεύγουν, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά—τα λιπαρά του αβοκάντο όμως είναι σούπερ υγιεινά. Μισό αβοκάντο μας προσφέρει πολύτιμα μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνη.
Σολομός
Οι πηγές άλιπης πρωτεΐνης, όπως ο σολομός, μπορούν να μας χορτάσουν χωρίς να μας γεμίζουν περιττές θερμίδες και λιπαρά. Αυτό το νόστιμο ψάρι περιέχει επίσης τα πολύ σημαντικά λιπαρά οξέα ωμέγα-3, από τους καλύτερους συμμάχους της υγείας μας.
Blueberries
Αυτά τα μικροσκοπικά μούρα αποτελούν θησαυρό για την υγεία μας: μία μερίδα μόλις περιέχει πολλές φυτικές ίνες, αλλά και μια γερή δόση αντιοξειδωτικών, με μονάχα 80 θερμίδες.
Μπρόκολο
Είτε το μαγειρέψουμε, είτε το φάμε ωμό, το μπρόκολο είναι διάσημο για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, αλλά και για τη μεγάλη του περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες—με μόλις 30 θερμίδες ανά μερίδα.
Αχλάδια
Superfood το αχλάδι; Και όμως! Ένα μόλις περιέχει 15% της καθημερινής μας δόσης από φυτικές ίνες, και μια μελέτη αποκάλυψε πως οι γυναίκες που έτρωγαν τρία αχλάδια ημερησίως μπορούσαν να χάσουν ακόμα περισσότερα κιλά. Και, προσοχή: οι περισσότερες φυτικές ίνες βρίσκονται στη φλούδα!
Γκρέιπφρουτ
Φάτε μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα και σύντομα θα παρατηρήσετε ότι χάνετε κιλά πολύ πιο εύκολα. Το φρούτο αυτό περιέχει ένα συστατικό που ελαττώνει την ινσουλίνη. Επιπλέον, περιέχει φυτική πρωτεΐνη, και καθώς αποτελείται κατά 90% από νερό, μας “γεμίζει” και μπορούμε να καταναλώσουμε μικρότερες μερίδες.
Πράσινο τσάι
Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι γνωστά. Περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να εντείνουν το κάψιμο του λίπους και των περιττών θερμίδων. Πέντε κούπες την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε τα διπλάσια κιλά, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.
Αυγά
Ναι, τα αυγά, που έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για τη χοληστερόλη που περιέχουν, αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές μας για χορταστικό πρωινό. Τα αυγά είναι γεμάτα πρωτεΐνη, που μας κόβει την όρεξη για τροφές με πολλούς “κακούς” υδατάνθρακες μέσα στην ημέρα.

http://www.iatronet.gr/diatrofi/adynatisma-diaita/article/34900/ta-superfoods-poy-mas-adynatizoyn.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: