Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Νέα εξέταση στη θέση του τεστ ΠΑΠ






Νέα εξέταση στη θέση του τεστ ΠΑΠ

πρίν 2 ώρες και 15'



Το HPV τεστ αντικατέστησε, από τα τέλη του 2011, το τεστ Παπανικολάου στη γειτονική Τουρκία αλλά και στο μακρινό Μεξικό καθώς η εφαρμογή του έδειξε ότι έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως μέθοδος προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Εντός του 2012 αναμένεται να αντικαταστήσει το τεστ ΠΑΠ και στην Ολλανδία, την Ιταλία και στην περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία. 

Το HPV τεστ, που πρέπει να γίνεται κάθε 5-6 χρόνια, έχει διπλάσια αποτελεσματικότητα από το τεστ ΠΑΠ και καλύπτει για διπλάσιο χρονικό διάστημα. Η διαφορά μεταξύ του HPV τεστ και του τεστ ΠΑΠ είναι ότι το πρώτο ανιχνεύει τους ογκογόνους τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων(ΗPV), ο οποίος ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ το δεύτερο εντοπίζει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις. 

Πάντως δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται οι γυναίκες που έλαβαν θετικό αποτέλεσμα στο HPV τεστ, επισήμανε ο καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας στο ΑΠΘ Θεόδωρος Αγοραστός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την εβδομάδα κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που έχει καθιερωθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. 

http://news.pathfinder.gr/health/770266.html


Διαβάστε επίσης :
O καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και το εμβόλιο που σώζει ζωές 

Δεν υπάρχουν σχόλια: