Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Στο στόχαστρο και η εθνική μας κυριαρχία

 
Δεν τους φθάνει η οικονομική υποδούλωση
 
Στο στόχαστρο και η εθνική μας 
κυριαρχία
 
Πίσω από τους εκβιασμούς για «κοινές περιπολίες» με την Τουρκία

του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Δεν ήταν ποτέ και δεν είναι και σήμερα τακτική μας η καλλιέργεια κλίματος ανησυχίας και φόβου ούτε είμαστε από εκείνους που σπέρνουν τον πανικό ότι έρχεται Αρμαγεδδών, τελειώσαμε, καταστρεφόμαστε, δεν έχουμε αύριο. Και όταν το θέμα αφορά τα οικονομικά, το προσπερνάς. «Μπόρα είναι, θα περάσει», λες. «Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία». Δεν μπορείς, όμως, να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά όταν απαιτείται από τους υποτιθέμενους φίλους και εταίρους μας, με όχημα το Προσφυγικό (και το Μεταναστευτικό, γιατί πάνε μαζί, είναι πολύ δύσκολος ο διαχωρισμός), η παράδοση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας. Γιατί αυτό βρίσκεται πίσω από τις «κοινές περιπολίες» Ελλάδας - Τουρκίας για την παρεμπόδιση του κύματος προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς τα ελληνικά νησιά και από εκεί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Προσφορά οι «κοινές περιπολίες», με το... περιτύλιγμα της Frontex, στην Τουρκία, τις οποίες θέλει και η ίδια, γιατί με το πρόσχημα αυτό βάζει πόδι στο Αιγαίο, κάτι που αποτελεί μόνιμη επιδίωξή της χρόνια τώρα, δήθεν για να έχει δικαίωμα έρευνας και διάσωσης στο ελληνικό αρχιπέλαγος. Και αν η Ελλάδα συναινούσε, αυτό θα σήμαινε παραχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας.

Οι πιέσεις είναι αφόρητες. Και καθημερινές. Περιλαμβάνονταν, μάλιστα, και στην ατζέντα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας. Και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κατά την υποδοχή του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ στο Προεδρικό, στον οποίο ξεκάθαρα είπε:

«Η Ευρώπη έχει σύνορα. Και τα σύνορά της καθορίζονται με βάση το διεθνές δίκαιο και, κυρίως, το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτά τα σύνορα είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως από τα κράτη-μέλη. Αυτά τα σύνορα θα τα προστατεύσουμε μαζί. Αλλά το ποια είναι τα σύνορα και ποιος είναι ο τρόπος που θα τα προστατεύσουμε είναι θέμα κυριαρχίας του κάθε κράτους. Και αυτό το καθορίζουμε εμείς. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε».

Είναι βέβαιο ότι το Βερολίνο και οι... κολαούζοι του δεν θα σταματήσουν να πιέζουν και να εκβιάζουν με τις... αξιολογήσεις, καθυστερώντας με κάθε τρόπο την καταβολή των δόσεων προκειμένου, αφενός, να σύρουν την Ελλάδα σε «κοινές περιπολίες» με την Τουρκία και, αφετέρου, να μετατραπεί η χώρα μας σε ένα μόνιμο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τερατούργημα είναι αυτό που μας ζητάνε, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης μίλησε για αποθήκη ψυχών.

Και εδώ θα πρέπει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να πει όλη την αλήθεια για το κουστούμι που μας έχει κόψει η Μέρκελ: Πόσους πρόσφυγες - μετανάστες θα... φιλοξενήσουμε μόνιμα στην Ελλάδα και πώς θα ζήσουν από πλευράς σπιτιού, διατροφής και δουλειάς; Θα είναι 30.000, 50.000, 100.000; Ή είναι άγνωστο πόσοι θα είναι;

Η αντίσταση, πάντως, θα έχει κόστος. Η Γερμανία δεν πρόκειται να αποδεχτεί εύκολα αυτά τα νέα «Όχι» της Ελλάδας. Θα εκβιάσει με κάθε τρόπο σε όλα τα ανοικτά μέτωπα. Όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στα εθνικά. Με την Κύπρο πρώτη στην ατζέντα, για την οποία μαγειρεύουν λύση-έκτρωμα, ενώ μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στη Θράκη. Αλλά και τα Σκόπια και η Αλβανία συνεχώς προκαλούν και δεν θα διστάσουν να γίνουν το μακρύ χέρι του Βερολίνου.

Η Ελλάδα δεν είναι πρωτόπειρη... Έχει ζήσει πάρα πολλά. Πάντα μια επιλογή είχε. Να αγωνίζεται. Να μην καταθέτει τα όπλα. Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα, σε κάθε μέτωπο. Και τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Η... συνταγή για τον καθένα μας είναι το μήνυμα που έστειλε ο γενναίος πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, από τους γαλάζιους ουρανούς που έσκιζε το F-16 του:

- Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι θα συνεχίσουμε. 

"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: