Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ









ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ

ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ....




Αναρτώ παρακάτω ένα σχόλιο από τα "ΘΑΡΑΛΕΑ" του Μάκη Κουρή σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές της 7 Νοεμβρίου του 2010 και συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

Αφού η Κυβέρνηση δεν μας έδωσε την δυνατότητα, ως όφειλε, να εκφράσουμε την βούλησή μας σαν πολίτες και να πούμε αν συμφωνούμε να παραδώσουμε τις τύχες μας και την τύχη της χώρας μας στο ΔΝΤ και την Τρόϊκα αποκτούμε μόνοι μας το δικαίωμα αυτό μέσα από τις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ τους Κυβερνητικούς υποψηφίους καθώς και τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ" προσκείμενους στο συγκεκριμένο χώρο.

Υπερψήφιση των κυβερνητικών υποψηφίων σημαίνει ΑΠΟΔΟΧΗ των μέτρων της Κυβέρνησης, αποδοχή του ΔΝΤ και της Τρόϊκας και ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ "ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". ΑΝ λοιπόν τους ψηφίσουμε ο ΓΑΠ θα έχει κάθε δικαίωμα να υπερηφανευθεί για τις πράξεις του και να μας επιβάλει χειρότερα και πλέον δυσβάστακτα μέτρα και τότε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣ.


ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΠΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙΣ,

ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ




Ο άγνωστος «Χ» των εκλογών...
ΤΟΥ MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Κάνουν λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο..



Κρίσιμες είναι οι εκλογές του Νοεμβρίου. Όχι όμως για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον «Καλλικράτη», που έχει στηθεί και αυτός στο πόδι. Αλλά για το αύριο της χώρας. Το αν δεν θα χαθεί κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας. Για την ίδια μας τη ζωή. Τη δουλειά μας. Αν θα μείνεις άνεργος. Αν θα αναγκαστείς να αγοράσεις λουκέτο. Να μην ξέρεις τι θα ξημερώσει. Αν θα συνεχίσεις να έχεις αυτό που κατάφερες να φτιάξεις. Αν θα γίνεις φτωχότερος, αν θα γυρίσεις χρόνια πίσω.

Είναι αυταπάτη να νομίζει κανείς ότι στις κάλπες θα κριθούν τα πρόσωπα. Εκείνοι που θέλουμε να κυβερνήσουν τους δήμους όπου ζούμε, την περιφέρεια όπου υπαγόμαστε. Τούτες οι εκλογές δεν μοιάζουν με καμιά προηγούμενη. Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικές.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που ακόμα και η παραταξιακή συνείδηση, το κόμμα όπου ιδεολογικά ανήκεις, υποχωρούν, δεν είναι το κύριο κριτήριο, ο οδηγός για την επιλογή του ψηφοδελτίου που θα κλείσεις στον φάκελο.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, εσύ, εμείς αποφασίζουμε. Αν συμφωνείς με τα μέτρα, ψηφίζεις τον υποψήφιο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Αν διαφωνείς, αν βλέπεις ότι βουλιάζεις, χάνεις την αναπνοή σου, αν πιστεύεις ότι υπάρχει άλλος δρόμος –ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ– τότε ρίχνεις στην κάλπη το ψηφοδέλτιο οποιουδήποτε άλλου υποψήφιου, άσχετα αν σε καλύπτει...

«Ναι» σε κυβερνητικό υποψήφιο σημαίνει «ναι» στο Μνημόνιο. Και ο κ. Παπανδρέου θα δικαιούται να πανηγυρίζει. Η «τρόικα» θα... σκάσει από τη χαρά της, θα έχει την απόδειξη και θα την επιδεικνύει παντού σ’ όλο τον πλανήτη ότι επιτέλους ένας λαός δέχθηκε αδιαμαρτύρητα τη θηλιά στον λαιμό του. Ανάβεις το πράσινο φως για τα νέα μέτρα. Και η κυβέρνηση θα έχει ελαφρά τη συνείδηση, αφού θα έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση της πολιτικής της, όπως είχε προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, τασσόμενος υπέρ της προσφυγής σε εθνικές εκλογές.

Και αν τα νέα μέτρα (που ήδη όλοι ξέρουμε ότι βρίσκονται στα σκαριά) αρχίσουν να δυσκολεύουν και τη δική σου ζωή, δεν θα μπορείς να διαμαρτυρηθείς, αφού θα έχεις δώσει τη συναίνεσή σου. Ακόμα κι αν έκανες λάθος, γιατί μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

Ψήφος σε άλλον συνδυασμό είναι μήνυμα διαμαρτυρίας (με ό,τι άλλο σημαίνει) που δεν μπορεί να αγνοήσει η κυβέρνηση. Αν μάλιστα εκλέξει ελάχιστους περιφερειάρχες, και τα ποσοστά και οι ψήφοι απέχουν μακριά από τον θρίαμβο που της πρόσφερε ο Καραμανλής. Θα είναι φρένο στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Και καμπάνα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το ΔΝΤ ότι ο κόσμος ξεσηκώθηκε και δεν αντέχει. Και η αναθεώρηση των επιλογών γίνεται επιτακτική...

Στις 7 Νοεμβρίου μπορούμε να βάλουμε τέρμα σ’ αυτόν τον μονόδρομο. Που οδηγεί, παρά τα μέτρα, στον γκρεμό. Κι αυτό ήδη το παραδέχονται τώρα και εκείνοι που ήταν σημαιοφόροι του Μνημονίου. Εμείς αποφασίζουμε. Έχουμε την ευκαιρία να προστατεύσουμε τη ζωή μας. Να επιβάλουμε άλλη ρότα. Να αρμενίσουμε μακριά από το παγόβουνο, που αν συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, το 2011 δύσκολα θα μας βρει...

http://www.paron.gr/v3/new.php?colid=3&id=58585&dt=2010-09-12%200:0:0






Στις 100 ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ,
14 Ιανουαρίου 2010,
ο Γ. Παπανδρέου
απαντάει στην ερώτηση του Π. Σώκου της Ελευθεροτυπίας
αναφορικά με την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Απαντάει αρνητικά: "Δεν το έχουμε ανάγκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: