Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Μήπως οι πλέον σώφρονες να την κάνετε σιγά σιγά;







Νέο γκουβέρνο, λίγο πριν την ΔΕΘ, μονόδρομο που ο ίδιος (και οι μπιστικοί του) επέλεξε να μας βάλει, στον χωρίς τέλος και προοπτική στραγγαλισμό από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, έκανε ο ΓΑΠ «σαρωτικό ανασχηματισμό»!

Το πώς έγινε, το τι προέκυψε είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού. Η κυβέρνηση είχε ανακοινωθεί ώρες πριν από τα ΜΜΕ πριν την αναγγείλει στις 01.35 μεταμεσονύχτια [γίνανε και after (!), οι δήθεν] ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση αυξήθηκε σε αριθμό μελών 30% (σκεφτείτε και πόσους «συμβούλους» και ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ θα κουβαλήσει ο καθένας), την ίδια στιγμή που γίνονται απολύσεις στο Δημόσιο, πέραν των περικοπών μισθών και επιδομάτων, για εξοικονόμηση χρημάτων.

Ο κάθε μετακινούμενος υπουργός παίρνει μαζί του αρμοδιότητες και θέματα από το προηγούμενο υπουργείο του για ζητήματα που δεν «έλυσε» και εν είδει φεουδάρχη τα προσκολλά στη νέα του θέση! Γελοιότητα μαζί με προκλητικότητα, ασυνέπεια και κοροϊδία, αυτά συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Στην οποία δεν υπάρχουν άλλοθι: σε αυτή συμμετέχει το «όλον» εναπομείναν ΠΑ.«ΣΟ».Κ. (Άλλωστε η παρέμβαση Γ. Παναγιωτακόπουλου στις 5/9 σε αυτό αποσκοπούσε: να τακτοποιηθούν και οι «άλλοι»…).

Σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΓΑΠ δήλωνε ότι η σωτηρία της οικονομίας περνάει υποχρεωτικά από τον δραστικό περιορισμό των δημοσίων δαπανών και τη μείωση των απασχολούμενων στο Δημόσιο, ο ίδιος, δίνοντας το καλό παράδειγμα, δημιούργησε μια κυβέρνηση 48 μελών, ένα σχήμα ξεχειλωμένο και ήδη ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ, μια κυβέρνηση βολέματος, ένα γκουβέρνο άλλων (...και παλαιοπασοκικών) εποχών. Από κοντά και 75 ξένοι και έλληνες σύμβουλοι του πρωθυπουργού τους οποίους επίσης πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος. Τελικά τόσο η κυβέρνηση του ΓΑΠ, όσο και η πορεία του «Τέταρτου (!) Δρόμου προς τον σοσιαλισμό» κοστίζουν κάτι παραπάνω… ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.

Αποκαλύπτεται σιγά σιγά το «ηγεμονικό» στυλ του ΓΑΠ, η μη δέσμευσή του απ’ τις ίδιες του τις εξαγγελίες. Αυτό, σε συνδυασμό με την αντικοινωνική πολιτική που ακολουθεί εκτελώντας τις οδηγίες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ προετοιμάζει την κλιμάκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. (Με τρόμο αναλογίζεται ο κάθε σώφρων πολίτης τι μπορεί να προκύψει για τα λεγόμενα εθνικά θέματα). Αν τύχει και τα διαπραγματευτούνε δαύτοι, αλίμονό μας... Η σύγκρουση με τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ (και στην κυβέρνηση που το εφαρμόζει), με τις δυνάμεις που σταθερά υποστηρίζουν μια περήφανη ανεξάρτητη Ελλάδα -έναν Αξιοπρεπή Λαό-, ολοένα και πλησιάζει... Πιθανόν, οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές να ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ στοιχεία της επερχόμενης ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ..
Ψευτο-ΠΑ.«ΣΟ».Κοι, καλά ξεμπερδέματα.

Μήπως οι πλέον σώφρονες να την κάνετε
σιγά σιγά;
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ.


Του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου

Πηγή:
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=58632&colid=37&catid=34&dt=2010-09-12&search=%CD%DD%EF+%E3%EA%EF%F5%E2%DD%F1%ED%EF

Δεν υπάρχουν σχόλια: