Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελλάδα από ... πολύ ψηλά - GREECE (HELLAS) from the space

Τα ελληνικά νησιά κατά την δίαρκεια μιας ανέφελης νύχτας 
όπως φαίνονται από τον διαστημικό σταθμό.

Η Αθήνα λάμπει ολοφώτιστη κατά μήκος της Μεσογείου. 

Ένα πολύ σουρεαλιστικό συναίσθημα για να απολαύσεις τη λαμπρότητα αυτού του αρχαίου τόπου από το μακρινό διάστημα.
Η Ελλάδα από... πολύ ψηλά

Αστροναύτης φωτογραφίζει τη χώρα μας από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΟΥΙΛΟΚ είναι αστροναύτης της NASA και βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Έχει κα­ταφέρει να συνδυάσει τα πειράματα και τις άλλες ερ­γασίες που απαιτούνται στο Διάστημα με το χόμπι του, που δεν είναι άλλο από την φωτογραφία. Στο προφίλ που διατηρεί στο twitter ανεβάζει φωτογραφίες από διάφορα μέρη, καθώς ο Διαστημικός Σταθμός συνεχίζει το ταξίδι του γύρω από τη Γη.

Από ύψος 278 έως 460 χιλιόμετρα, ο Ουίλοκ κοιτάζει από το φινιστρίνι του Σταθμού και απαθανατίζει τον πλανήτη μας και τα ίχνη της ανθρώπινης δραστηριότη­τας στην επιφάνεια του και στη συνέχεια φροντίζει να τις στέλνει πίσω στη Γη, μέσω του Διαδικτύου.

Η πιο πρόσφατη φωτογραφία που τράβηξε χθες τα ξημερώματα, καθώς ο Διαστημικός Σταθμός περνούσε πάνω από τη χώρα μας, απεικονίζει την Ελλάδα, με τα φώτα των αστικών κέντρων, τα νησιά του Αιγαίου, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη, αλλά και τα Επτάνησα στο Ιόνιο.

Όπως σημείωσε και ο ίδιος: «Είναι σουρεαλιστικό να βλέπεις το μεγαλείο αυτού του αρχαίου τόπου από το Διάστημα». Ο Ντάγκλας Ουίλοκ είναι ένας από τους πολλούς αστροναύτες που επέλεξαν να στέλνουν δι­αστημικές φωτογραφίες, αλλά και σχόλια μέσω του twitter.

Λίγες ώρες πριν αναρτήσει τις εντυπωσιακές εικόνες της Ελλάδας, ο αστροναύτης είχε φωτογραφίσει και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου σχηματίζεται ο τυφώνας «Ερλ». «Μοιάζει με ένα μαγευτικό χάος από εδώ. Πραγματικά κόβει την ανάσα», αναφέρει χαρακτη­ριστικά, ενώ δεν παραλείπει να παρακαλέσει όποιους από τους 25.000 «οπαδούς» του μένουν κοντά στην περιοχή να προσέχουν.



Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"
6 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: