Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Αγαπητή Μαρία...»



Ο Φαληρεύς της Καθημερινής για να παρηγορήσει ένα φίλο του έμπορο που απευθύνθηκε με γράμμα του στον πρωθυπουργό παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση του εμπορικού κόσμου δημοσίευσε στο φύλλο της Κυριακής 26. 9.2010 το παρακάτω ανέκδοτο με τίτλο:

 

«Αγαπητή Μαρία...»
 
 
Μια γυναίκα σε απόγνωση γράφει στον Γιώργο: 

«Αγαπητέ Γιώργο, με λένε Μαρία και ελπίζω να μπορείς να με βοηθήσεις! 

Τις προάλλες έφυγα για τη δουλειά, αφήνοντας τον άνεργο σύζυγό μου στο σπίτι να βλέπει τηλεόραση ως συνήθως. Δεν είχα απομακρυνθεί περισσότερο από 500 μέτρα, όταν η μηχανή άρχισε να κάνει διακοπές και έσβησε. Το άφησα και γύρισα με τα πόδια στο σπίτι, για να ζητήσω τη βοήθεια του συζύγου μου. 

Τον βρήκα στο κρεβάτι μας με την κόρη των γειτόνων. 

Είμαι 52 χρόνων, ο σύζυγός μου 54 και η κόρη των γειτόνων 25. Οταν άρχισα να τον ρωτάω, μου αποκάλυψε ότι η σχέση του με την μικρή διαρκεί εδώ και έξι μήνες, από τότε που έχασε τη δουλειά του. Το καταλαβαίνω ότι η ανεργία τον κάνει να νιώθει άχρηστος και θλιμμένος, του ζήτησα όμως να διακόψει την σχέση με τη μικρή και τον απείλησα ότι αν δεν το κάνει θα φύγω. Εκτοτε γίνεται όλο και πιο απόμακρος και φοβάμαι ότι τον χάνω. Εγώ τον αγαπώ, δυσκολεύομαι να τον εγκαταλείψω, αλλά δεν αντέχω και την κατάσταση αυτή. Μπορείς να με βοηθήσεις;»

Την επομένη, η Μαρία λαμβάνει e-mail με την απάντηση του Γιώργου


«Αγαπητή Μαρία, 

όταν ένα αυτοκίνητο κάνει διακοπές έπειτα από τόσο μικρή απόσταση, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ξεκίνα ελέγχοντας αν υπάρχουν σκουπίδια στο σωληνάκι του καυσίμου. Αν είναι καθαρό, έλεγξε την πολλαπλή εισαγωγή και επίσης τα καλώδια σύνδεσης. Αν τίποτε από αυτά δεν σου λύνει το πρόβλημα, τότε μπορεί να είναι ελαττωματική η αντλία βενζίνης και να προκαλεί πτώση της πίεσης στα μπεκ ψεκασμού. 

Ελπίζω να σε βοήθησα».
 
Tου Στεφανου Kασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_26/09/2010_416504

Δεν υπάρχουν σχόλια: