Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ (8)








Κομφούζιο. Χιλιομπερδεμένο κομπολόι που όσο και να προσπαθήσει κανείς ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να το ξεμπερδέψει. Η χώρα μας είναι έρμαιο των τυχάρπαστων, των απατεώνων και των μονίμως άτρωτων δωσίλογων. Η κυβέρνησή μας, πειθήνιο όργανο των ΕΥΡΩΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΡΝΕΩΝ που με το πρόσχημα της… σωτηρίας μας ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΣΟΥΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΑ, είναι μακράν Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ της Μεταπολίτευσης, για να μην πάω και πιο πίσω. Ο πρωθυπουργός μας –ανερμάτιστος, ασυνάρτητος και ακαταλόγιστος– υμνείται και… δοξολογείται για τις… σπάνιες ικανότητές του από ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ, καθώς, βεβαίως βεβαίως, και από τα τυφλά, κουφά και ΕΞΩΝΗΜΕΝΑ ΜΜΕ της ελληνικής επικράτειας, τα πλείστα από τα οποία διακρίνονται για τη… φλογερή φιλοπατρία τους!

Πάγκαλος. Στην οργισμένη απορία των Ελλήνων για τη θλιβερή κατάντια της οικονομίας της χώρας μας, απάντησε ως εξής: «Σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Η ξεδιάντροπη αυτή απάντηση είναι ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ. Οι πλεονάζοντες υπάλληλοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που αριθμεί 1.035.00 εργαζομένους είναι 400.000, προϊόν δικών τους κυρίως ρουσφετιών. Ο υπόλοιπος ενεργός πληθυσμός της χώρας, αν αφαιρέσουμε τους καταχραστές και τους κλέφτες όλων των βαθμίδων, ευθύνεται για το χρέος, τα ελλείμματα και τη γενική σημερινή δυσπραγία ;;; Κι αφού ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ περίπου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι, γιατί άλλους τους εξαθλιώσατε και σε άλλους μειώσατε δραστικά το έχειν τους;  

Οι πολίτες αυτοί αποφάσισαν και υπέγραψαν τις δυσβάστακτες παραγγελίες οπλικών συστημάτων και εισέπραξαν ορισμένοι εξ αυτών μυθώδεις μίζες, μια και τα ίδια οπλικά συστήματα προσφέρονταν σε άλλες χώρες με πολύ χαμηλότερες τιμές; Οι πολίτες αυτοί άρμεξαν τις μίζες, χρεώνοντας το κράτος με τις υπερτιμολογήσεις των «υπηρεσιών» της Ζήμενς και άλλων εταιρειών; Οι πολίτες αυτοί, τέλος, δωροδοκήθηκαν για να εγκρίνουν όχι μόνο υπερτιμολογήσεις, αλλά και ΑΝΑΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ σε κατασκευαστικούς ομίλους δημοσίων έργων; Πολίτες που υπέστησαν κι από πάνω ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ… Τα παρατεθέντα στην αρχή ανακριβέστατα φληναφήματα του κ. Πάγκαλου ενέχουν και μία ΘΕΤΙΚΗ παρενέργεια. Αποτελούν κόλαφο –και μάλιστα για δεύτερη φορά– στο πρόσωπο του Παπανδρέου του τρίτου, εκμηδενίζοντας το μόνιμο –και κίβδηλο– «επιχείρημά» του ότι ΜΟΝΟ τα πεντέμισι χρόνια εξουσίας του Καραμανλή έφεραν την καταστροφή!


Περαίωση. Λέξη εφιάλτης. Πρακτική ανήθικη, προκλητική και κατάφωρα άδικη. Μέθοδος καθαρά εισπρακτική που επιβραβεύει τους φοροφυγάδες, εξαγνίζοντάς τους με την καταβολή ελάχιστων χρηματικών ψιχίων. Κώδικας διαφθοράς που διδάσκει τον μιμητισμό στη διαφθορά, με αποτέλεσμα την επέκτασή της. Έγκλημα καθοσιώσεως για τους τίμιους και συνεπείς φορολογούμενους που πληρώνουν στην πηγή και προκαταβολικά τους φόρους τους (μισθωτοί και συνταξιούχοι), αλλά και για τους επαγγελματίες εκείνους που σεβόμενοι τον εαυτό τους, σέβονται και το κράτος. Η περαίωση είναι αντικοινωνική γάγγραινα, είναι λέπρα και οι κυβερνήσεις που την προσφέρουν στους αχρείους για να εισπράξουν πενταροδεκάρες διά της αφέσεως φορολογικών αμαρτιών είναι εξίσου αχρείες. Ιδίως επειδή εγκρίνουν έμμεσα ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ. 

«Πόθεν έσχες». Τι θα γίνει, άραγε, με το «πόθεν» του «πόθεν έσχες»; Είναι δυνατόν –και δεν είναι άκρως προκλητικό– οι πλείστοι υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές να είναι βαθύπλουτοι; Δεν ντρέπονται και μόνο από το γεγονός ότι οι μισοί από εκείνους που κατά καιρούς τους ψήφισαν υποφέρουν σήμερα;

Απόσπασμα από το άρθρο
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ τ. βουλευτή, τ. ευρωβουλευτή και τ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής
με τίτλο 
"Πάγκαλος, Σαμαράς, Σκυλακάκης, περαίωση, φορτηγατζήδες κ.ά."
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=59091&colid=67&dt=2010-09-26&page=2&mode=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: