Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο αγαπητός φίλος του blog μας Δρ. Ιωάννης Παρίσης είχε την καλοσύνη να μου στείλει το ακόλουθο ενδιαφέρον e-mail.

Αγαπητοί φίλοι,

Η εφημερίδα «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» που ασχολείται με θέματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ξεκίνησε από τις αρχές του 2010 την έκδοση σειράς μηνιαίων πολυσέλιδων τευχών, με τίτλο «ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΟ», στη οποία περιλαμβάνονται επιλεγμένα άρθρα του αλβανικού Τύπου, μεταφρασμένα και σχολιασμένα. Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» μου έκαναν την τιμή να μου ζητήσουν να προλογίσω την έκδοση αυτή, υπό την μορφή μιας Εισαγωγής, η οποία έχει περιληφθεί στο Τεύχος 1, Ιανουαρίου 2010.

Στις σελίδες της σειράς αυτής μπορεί ο αναγνώστης να βρει λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή της Αλβανίας, τα προβλήματα και τις αντιπαλότητες μεταξύ των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, τις τάσεις που επικρατούν στην αλβανική κοινωνία και πολλά άλλα θέματα αναφερόμενα στην πολιτική, την οικονομική και την κοινωνική ζωή της Αλβανίας. Επιπλέον υπάρχει μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων που αναφέρονται στις σχέσεις της Αλβανίας με τις γειτονικές χώρες αλλά και σε τοποθετήσεις έναντι διεθνών οργανισμών, κυρίως του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσά τους θέματα που αφορούν στην Ελλάδα, την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, καθώς επίσης και τα Σκόπια και ιδίως την αλβανική μειονότητα που ζει στην ΠΓΔΜ.

Είναι προφανές ότι η έκδοση αυτή μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα χρήσιμο μέσο πληροφόρησης και εργαλείο δουλειάς καταρχήν για τους χειριστές των θεμάτων εθνικής ασφάλειας και εξωτερικών υποθέσεων της χώρας μας, τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και για τους αναλυτές της εξωτερικής πολιτικής, τους πολιτικούς επιστήμονες, τους ερευνητές και φυσικά για καθένα που ενδιαφέρεται να είναι ενημερωμένος σε ότι συμβαίνει στο εγγύς περιβάλον μας.

Συνημμένως θα βρείτε τα τεύχη που έχουν εκδοθεί. Όσοι επιθυμούν να λάβουν έντυπη έκδοση μπορούν να απευθύνονται στον εκδότη.

Με εκτίμηση


Δρ. Ιωάννης Παρίσης

Υποστράτηγος ε.α./Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

yiannis@parisi.gr, http://parisis.wordpress.com


Σημείωση kgrek. Τα τεύχη μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από εδώ:

ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΔΩ:

http://rapidshare.com/files/417456760/HELINOSKOPIO.rar.html

ή σε pdf μορφή εδώ:

Helinoskopio_Jan-feb_2010.pdf


Helinoskopio_Mar-Apr_of_2010.pdf

Helinoskopio_Jul2010.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια: