Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Προεκλογικός εξωραϊσμός στο Δήμο Κρωπίας





Tο έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια... Παραμονές των δημοτικών εκλογών βγαίνουν στους δρόμους όλων των δήμων τα συνεργεία και σκεπάζουν λακκούβες, αναμορφώνουν πλατείες, στρώνουν νέα άσφαλτο σε δρόμους κεντρικούς και πολυσύχναστους, φυτεύουν παρτέρια, πλακοστρώνουν πεζοδρόμια. Οργασμός έργων και «μέριμνας»! Mε λίγα λόγια επανάληψη μιας εθνικής παράδοσης που φέρει το όνομα « προεκλογικός εξωραϊσμός οδών τε και πλατειών».
Θα μπορούσε λοιπόν και ο Δήμος Κρωπίας (Κορωπί) να αποτελέσει εξαίρεση; Ασφαλώς όχι. Μόνο που ο συγκεκριμένος Δήμος υπερέβη εαυτό. Ξαφνικά και χωρίς να ανακοινώσει τίποτα στους ενδιαφερόμενους παρόδιους αποφάσισε να προβεί σε διαπλάτυνση του κεντρικού δρόμου του Κορωπίου (Λαυρίου) μπροστά από το Κέντρο Υγείας και άκουσον …. άκουσον καταργώντας ένα σημαντικό πεζοδρόμιο που οδηγεί στο Υποθηκοφυλακείο της περιοχής. Ή μάλλον για να είμαστε απολύτως ακριβείς το μείωσε τόσο ώστε τα αυτοκίνητα να περνούν σχεδόν αγγίζοντας τους πεζούς, σε ένα σημείο μάλιστα όπου γίνονται τακτικά ατυχήματα
Πέρα όμως από αυτό ο Δήμος μετατράπηκε και σε ένα βάνδαλο καταπατητή. Αυτό γιατί  το έργο που αποφάσισε να κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στα όρια μεν του Δήμου, αλλά  εκτός του Σχεδίου Πόλης Κορωπιού, και φυσικά ο Δήμος δεν έχει δικαιοδοσία. Παρόλα αυτά ο Δήμος ξεκίνησε το έργο καταπατώντας παρακείμενες , εκτός σχεδίου πόλης ΝΟΜΙΜΕΣ ιδιοκτησίες  χωρίς να έχει μάλιστα την ευαισθησία να ενημερώσει τους παρόδιους ιδιοκτήτες για τα σχέδιά του.  Παράλληλα τα συνεργεία του, ως άλλοι βάνδαλοι, εκτός του ότι ενεργούσαν παράνομα επί ξένων ιδιοκτησιών προέβησαν και σε κόψιμο δένδρων καταστρέφοντας στην κυριολεξία  ολόφορτες με καρπούς αμυγδαλιές παρακείμενης ιδιοκτησίας, προς επιβεβαίωση βεβαίως των περιβαλλοντικών ευαισθησιών του Δήμου και του σεβασμού των δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών.
Στις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών ο Δήμος δικαιολογήθηκε - επειδή δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή – ότι είναι έργο από κοινού με το ΥΠΕΧΩΔΕ.  Το τελευταίο  όμως δεν έχει κοινοποιήσει, πριν την έναρξη των εργασιών του Δήμου και ως  όφειλε να πράξει σε μια ευνομούμενη πολιτεία , κάποια σχετική πράξη απαλλοτρίωσης στους παρόδιους ιδιοκτήτες, αγνοώντας τους ΠΑΝΤΕΛΩΣ. Αυτό  έγινε, προφανώς, εκ του πονηρού ώστε οι ιδιοκτήτες που βλάπτονται να μην μπορέσουν να προβούν στα νόμιμα μέτρα ή να τύχουν της σχετικής αποζημίωσης για την απώλεια μέρους της ιδιοκτησίας των.
Από  όσα πάντως πληροφορούμαστε  κάποιοι  ιδιοκτήτες προέβησαν ήδη στα νόμιμα δικονομικά μέτρα σε βάρος του Δήμου προκειμένου να υπερασπιστούν τις ιδιοκτησίες τους, το περιβάλλον και την ασφάλεια των συμπολιτών τους αφού , από ότι δείχνουν τα πράγματα, τόσο ο Δήμος  όσο και το υπό καθεστώς ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ κράτος δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα.
Εμείς αυτό που θα συνιστούσαμε τόσο στο Δήμο όσο και στο ΥΠΕΧΩΔΕ είναι να θυμηθούν ένα παλιό καλό αλλα ξεχασμένο προεκλογικό σύνθημα που έγραψε ιστορία και βροντοφώναζε:

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!!!




 Όταν ξεκίνησαν τα δημοτικά έργα




 Κόψιμο δένδρων "κατά το δοκούν"


  Κόψιμο δένδρων "κατά το δοκούν"


Τα κομμένα κλαδιά πεταμένα σχηματίζουν σωρό 
 
 


Λαυρίου - Ένας δρόμος με συνεχή πυκνή ροή και στα δύο ρεύματα


 

Αυτό ήταν το αρχικό μέγεθος του πεζοδρομίου
παρέχοντας ασφάλεια στους πεζούς

 


Εδώ θα φθάσει ο δρόμος σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου 


 Αυτό θα είναι το πλάτος του πεζοδρομίου


 


 Και για όσους δεν το αντελήφθησαν.
Αυτό θα είναι το μέγεθος του πεζοδρομίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: