Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Κώστα Νικολάου: Οι αθέμιτοι «θεσμοί»


Οι αθέμιτοι «θεσμοί»
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Οι αθέμιτοι «θεσμοί» οργιάζουν με τη διπλή έννοια του όρου. Πολιτικά ως αδιαπέραστο τείχος αλλά και… βακχικά. Κορυβαντιούν δηλαδή και διονυσιάζονται, για να μη χρησιμοποιήσω τις ουσιαστικά σεξιστικές τους προθέσεις, αν δεν είναι ήδη σεξιστικές πράξεις. Μας «γαμ…» κυριολεκτικά, όπως θα έλεγε κάθε εξανδραποδιζόμενος και εξαθλιωνόμενος οικονομικά έλληνας πολίτης.  Οι αξιώσεις που προβάλλουν ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΔΙΑΤΑΓΩΝ παραβιάζουν κατάφωρα τη διεθνή νομιμότητα και το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ. Το αξιοθρήνητο είναι ότι ελάχιστοι διαμαρτύρονται στο εξωτερικό, εντός και εκτός Ευρώπης.

Η εξωθεσμική εξουσία λειτουργεί ανενόχλητη. Η δεσποτεία των τεχνοκρατικών μηχανισμών και η αγυρτεία των πολιτικών προϊσταμένων τους δεσπόζουν ολοσχερώς. Χώρια τα δημοσιογραφικά τους τσιράκια, που εκπαιδεύονται σε επιμορφωτικά σεμινάρια για να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό και να τριβελίζουν το μυαλό του με την καταστροφή που θα επέφερε η απομάκρυνση της χώρας μας από την Ευρωζώνη και το… σωτήριο ευρώ!

Να, όμως, που τρομοκρατούνται και οι τρομοκράτες. («Τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτας», διακήρυσσε ο Γεώργιος Παπανδρέου στις αρχές του 1960.) Καταθέτοντας ως εμπειρογνώμων στην Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους στη Βουλή ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την κρίσιμη περίοδο που μας έμπασε απροειδοποίητα και ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο Μνημόνιο ο… μέγας πατριώτης Γ. Παπανδρέου διά διαγγέλματος από το Καστελλόριζο, πανικόβαλε τους «αθέμιτους ''θεσμούς''», κατατροπώνοντάς τους.

Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε ότι το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει για την αναγκαιότητα ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, μια επιλογή που δεν έγινε αποδεκτή από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, κάτι με το οποίο συμφώνησε η τότε ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ελληνική κυβέρνηση.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αναφέρθηκε και σε επαφές που έγιναν σε ξενοδοχεία με εντολή του τότε διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος - Καν, με γάλλους και γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους για το ΧΡΕΟΣ. Μάλιστα, ο κ. Ρουμελιώτης περιέγραψε με μελανά χρώματα τον ρόλο του τότε διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος απειλούσε με διακοπή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Ο διακεκριμένος έλληνας εμπειρογνώμων εξέφρασε τη λύπη του και για την ευθυγράμμιση της Τράπεζας της Ελλάδος με την πολιτική της ΕΚΤ.

Φυσικά, όπως έγραψα παραπάνω: «Χώρια τα δημοσιογραφικά τους τσιράκια, που εκπαιδεύονται σε επιμορφωτικά σεμινάρια για να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό και να τριβελίζουν το μυαλό του με την καταστροφή που θα επέφερε η απομάκρυνση της χώρας μας από την Ευρωζώνη και το… σωτήριο ευρώ», ο κ. Ρουμελιώτης, τον οποίον έσπευσαν να κατασπαράξουν κάποιοι… αδιάβλητοι βουλευτές και πολιτικοί παράγοντες της αντιπολίτευσης, ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ –ελάχιστους, άλλωστε– που εκτελούσαν εντολές των αφεντικών τους σε ηλεκτρονικά και έντυπα μίντια, αλλά, όπως ρητά τόνισα, καυτηρίαζε «τη δεσποτεία των τεχνοκρατικών μηχανισμών και την αγυρτεία των πολιτικών προϊσταμένων τους που δεσπόζουν ολοσχερώς». Πού δεσπόζουν, αλήθεια; Στη γερμανοκρατούμενη και γι' αυτό ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ Ευρώπη.

Οι ίδιοι άνθρωποι –βουλευτές και πολιτικοί παράγοντες της αντιπολίτευσης– που κατηγορούν τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, κατηγορούν και την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μια προσωπικότητα ολκής, παρά τις όποιες ιδιορρυθμίες της, η οποία με τις δύο κοινοβουλευτικές επιτροπές που έχει συγκροτήσει, κατέστη φόβητρο τόσο για τους αλλοδαπούς εκβιαστές όσο και για τα ημεδαπά σκουλήκια –βλέπε Στουρνάρα, Γεωργίου και άλλους– που καμώνονται τους… πανίσχυρους!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μείνει στην Ιστορία για το συγκεκριμένο έργο της. Οι προσωπικοί της αντίπαλοι, όπως λόγου χάριν οι ανερμάτιστος και προκλητικότατος Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πεταχτούν στην καταβόθρα της ανυπαρξίας.

Τελειώνω με τα Grexit, ένθεν και κακείθεν. Η κυρία Μέρκελ, έχοντας αντιληφθεί, φαίνεται, από πλειάδα άρθρων, ανάμεσα στα οποία και τα δικά μου, ότι το Grexit θα επιφέρει τεράστια καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία –της το έχουν καταστήσει σαφές και οι Αμερικανοί–, μπλοφάρει τώρα ισχυριζόμενη ότι προετοιμάζεται να το επιδιώξει η ίδια! Μόνο ηλίθιοι ενδέχεται να πιστέψουν τέτοιους κίβδηλους ισχυρισμούς.

Συμπέρασμα: Αν η συγκυβέρνηση συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν μετακινηθεί ρούπι από τις θέσεις της, βοηθούντων σημαντικότατα και των αποτελεσμάτων των δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεν αποκλείω σύντομη διευθέτηση των διαφορών μας με τους αθέμιτους «θεσμούς».

το παρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: