Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κατερίνα Ακριβοπούλου : Μέχρι και οι έξω τους πήραν χαμπάρι…





Μέχρι και οι έξω τους πήραν χαμπάρι…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Ενώ η χώρα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της, σ΄έναν ασύμμετρο πόλεμο του Δαυίδ με τον Γολιάθ, οι εφεδρείες της υποτέλειας δίνουν τη δική τους μάχη, συντασσόμενοι ξεδιάντροπα με την απέναντι πλευρά.
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, χωρίς το φόβο να κατηγορηθεί για «συνομωσιολογία», μιλά ευθέως γι αυτό που,σε ανύποπτη στιγμή αποκάλυψε και συνεχίζει να αποκαλύπτει το altsantiri.gr. Για τα σχέδια εκτροπής και πολιτικής ανωμαλίας που εξυφαίνουν, τα λόμπι των δανειστών και οι εγχώριοι ατζέντηδες.
Με αφορμή τη δήλωση Σαμαρά  για κυβέρνηση εθνικής ενότητας  χωρίς τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία, σε περίπτωση που – όπως ονειρεύονται – χάσει τη δεδηλωμένη ο ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα σημειώνει χαρακτηριστικά: « Η ιδέα είναι να τεθεί επικεφαλής της κυβέρνησης κάποιος τεχνοκράτης και αυτός ο τεχνοκράτης που θα γίνει Πρωθυπουργός είναι, ο Γιάννης Στουρνάρας, ένας άνθρωπος δημοφιλής στους ευρωπαϊκούς κύκλους».
Μ' αυτούς τους κύκλους λοιπόν, έσπευσαν να συναντηθούν ασμένως στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς και ο Στ.Θεοδωράκης, που μαζί με τη Φώφη- επάγγελμα Γεννηματά, καρτερούν στον πάγκο των Βρυξελλών το έναυσμα των προπονητών, να παίξουν μπάλα στο γήπεδο της  αποσταθεροποίησης.
Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν το θάμα των δανειστών να ρίξουν την κυβέρνηση και μαζί τη χώρα στα βράχια της μνημονιακής  χούντας. Από κοντά και ο Στουρνάρας με τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ που αρνούνται να προσέλθουν πριν από τον Ιούλιο στην εξεταστική της Βουλής, ελπίζοντας πώς μετά τις 30 Ιουνίου, ο δρόμος θα είναι ανοιχτός και τα σκυλιά του μνημονίου δεμένα στην εξουσία.
Οι ρόλοι έχουν μοιραστεί. Ο Σαμαράς δεν θέλει καν συμφωνία. Προσδοκά να γκρεμιστούν όλα εδώ και τώρα, ώστε να υπάρξει ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης. Ξέρει ότι δεν θα πάρει φυσικά την πρωθυπουργία και θέλει να γίνει Βενιζέλος στη θέση του Βενιζέλου το 2012.
Ο Θεοδωράκης πάλι «ακουμπά» τα όνειρά του σε μια συμφωνία τέτοια που να μη μπορεί να ψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να «πουλήσει» στήριξη στον Τσίπρα και να γίνει επιτέλους ο ίδιος εταίρος. Από τις 25 Ιανουαρίου  το περίμενε άλλωστε…
Ξεροσταλιάζουν λοιπόν υπομονετικά στις Βρυξέλλες. Θα το συνηθίσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: