Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Εμπρός για εθνικό νόμισμα...





Εμπρός για εθνικό νόμισμα...
 
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει οικονομική και πολιτική εξουσία έξω από κάθε έλεγχο»… Τη δήλωση αυτή έκανε ο γερμανός δημοσιογράφος Χάραλντ Σούμαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις αντιδραστικές κυβερνήσεις των χωρών που την αποτελούν (είτε είναι συντηρητικές είτε ψευδο-σοσιαλδημοκρατικές), σχηματίζει μια «μοντέρνα» δικτατορία ελεεινής μορφής, υπό την ηγεμονία της Γερμανίας. Εκείνη προστάζει και όλοι οι άλλοι οφείλουν να υπακούν χωρίς αντιρρήσεις.

Το σχέδιο του παγκόσμιου καπιταλισμού ήταν απλό στην εφαρμογή του όσο και φρικιαστικό: Με το να καταργήσουν τα εθνικά νομίσματα και να υπαχθούν οι χώρες στο ευρώ, αυτομάτως παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία τους και αποδέχθηκαν την εξαθλίωση των λαών. Δεν χρειάζονταν πλέον -όπως παλιά- ούτε στρατεύματα κατοχής ούτε κανόνια και βόμβες. Το Δ' Ράιχ επεβλήθη αυτόματα, χάρις σε ένα νόμισμα. Η γερμανική προπαγάνδα (που ξεπέρασε εκείνη του Γκέμπελς), με τους οσφυοκάμπτες ευρωλάγνους πολιτικούς και με τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ, καλλιέργησε μεθοδικά την αντίληψη στις μάζες ότι εάν φύγουμε από το ευρώ και την Ευρωζώνη, θα επέλθει κατακλυσμός. 

Αντί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαφωτίσει με έγκυρους οικονομολόγους την κοινή γνώμη για το όλο αυτό ζήτημα του νομίσματος, δήλωσε εξαρχής ότι δεν συζητάει καν για έξοδο από το ευρώ. Αυτή η εμμονή αποτελεί μέγα στρατηγικό λάθος. Το λάθος όμως του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερο. Ο Αλέξης Τσίπρας πίστεψε καλοπροαίρετα ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί μέσα στη σφηκοφωλιά των εταίρων και να τους πείσει, διά της λογικής, για τα δίκαια ελληνικά αιτήματα, ώστε να συμφωνήσουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση. Ποτέ στην ιστορία της η Γερμανία δεν χρησιμοποίησε τη μέθοδο του καλόπιστου διαλόγου. Πάντα ήθελε να εφαρμόζει τη θέλησή της με τη βία. Το ίδιο κάνει και τώρα, αλλά με πιο πονηρή μέθοδο. Η καγκελαρία δεν θα συγχωρέσει ποτέ στον έλληνα πρωθυπουργό ότι έδειξε ανυπακοή στις διαταγές του Δ' Ράιχ και έγινε το «κακό παράδειγμα» για τους λαούς του Νότου. Η Κίρκη των Βρυξελλών θέλει να αχρηστεύσει τον αριστερό πρωθυπουργό με τις υποχωρήσεις που θα κάνει και με τις συμφωνίες που θα υπογράψει. Αφετηρία των υποχωρήσεων είναι το γεγονός ότι στο κείμενο της νέας «συμφωνίας» η ελληνική πλευρά δεν αναφέρει πουθενά ότι όλες οι συμβάσεις δανεισμού της χώρας μας είναι παράνομες. Ότι όλα τα προηγούμενα Μνημόνια είναι παράνομα. Η αλήθεια αυτή αποσιωπάται. 

Γιατί δεν καταγγέλλεται ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης επιβάλουν σε κράτος-μέλος της ίδιας πολιτικής οντότητας, ως όρο εκπλήρωσης του δανείου, την «αμετακλήτως» και «άνευ όρων» παραίτηση από την εθνική κυριαρχία του; Τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε μας τον υπέδειξε ο κορυφαίος σύμβουλος του Πούτιν, ο ακαδημαϊκός Σεργκέι Γκλάζιεφ, στην άκρως σημαντική συνέντευξή του προς τον συνάδελφο Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο για το «ΠΑΡΟΝ»: «Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγετε από τον χρηματοπιστωτικό αποικιακό ζυγό είναι να δημιουργήσετε δικό σας χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάτι που είναι αδύνατο χωρίς ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Όσο μένετε στο ευρώ, παραμένετε στην περιφέρεια του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο πυρήνας του οποίου είναι η FEDERAL RESERVE μαζί με την ΕΚΤ. Πρέπει να φύγετε από εκεί, αν θέλετε να ξεφύγετε από το χρηματοπιστωτικό αποικιακό καθεστώς…». Και αναφερόμενος στην τράπεζα των BRICS, για την οποία έχουμε γράψει πολλά σε προηγούμενα άρθρα, ο κ. Γκλάζιεφ τονίζει ότι «αυτή η τράπεζα είναι ένας από τους αναπτυξιακούς θεσμούς που θα μπορούσε να συμμετάσχει η Ελλάδα, γιατί δεν είναι ανοιχτή μόνο στους BRICS αλλά και σε άλλες χώρες…». Ιδού, λοιπόν, ο δρόμος της σωτηρίας και της απελευθέρωσης από το Δ' Ράιχ. 

Τον καιρό που η Σοσιαλιστική Διεθνής ήταν πραγματικά σοσιαλιστική και δεν είχε μεταλλαχθεί, όπως σήμερα, στην άλλη όψη του καπιταλισμού, είχε προειδοποιήσει για το τι συνέβαινε, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία. Το 1951 επεσήμαινε αυτή η Διεθνής στο συνέδριο της Φρανκφούρτης: «Ο καπιταλισμός δημιούργησε μια νέα τάξη μισθωτών, χωρίς ιδιοκτησία και κοινωνικά δικαιώματα. Καίτοι οι υλικοί πόροι του κόσμου είναι αρκετοί για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή για όλους, ο καπιταλισμός υπήρξε ανίκανος να ικανοποιήσει τις στοιχειώδεις ανάγκες της ανθρωπότητας. Απεδείχθη ανίκανος να λειτουργήσει χωρίς καταστροφικές οικονομικές κρίσεις και μαζική ανεργία. Κατέληξε στην ιμπεριαλιστική εξάπλωση και στην αποικιακή εκμετάλλευση…».

Προφητικό, αλήθεια, κείμενο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ας ακολουθήσει τις υποδείξεις του κ. Γκλάζιεφ, με επαναστατική στην ουσία απόφαση, που θα μείνει ιστορική και θα σώσει τη χώρα από τη δουλεία, τη δυστυχία και την ξένη εξάρτηση. Και αν τολμούν τα εγχώρια φερέφωνα του Σόιμπλε ας αντιδράσουν. Με τους ευρωπαίους εταίρους δεν υπάρχει σωτηρία. Διότι οι χασάπηδες των Βρυξελλών, για να ανοίξουν τις κάνουλες της χρηματοδότησης, θα απαιτούν όλο και περισσότερα μέτρα άγριας λιτότητας. Έστω ότι τώρα η συμμορία των εταίρων θα μας δώσει κάποια οικονομική ανάσα. Μετά τι θα γίνει; Για να ξανανοίξει η κάνουλα της χρηματοδότησης οι ανάλγητοι ευρωπαίοι καπιταλιστές θα απαιτούν νέα μέτρα. Και πού θα καταλήξει αυτή η τακτική; 

Η Αριστερά, εάν έχει συνείδηση της ιστορικής πορείας της, οφείλει να καταρτίσει (έπρεπε ήδη να το είχε κάνει προεκλογικά) δεύτερο σχέδιο με κάθε λεπτομέρεια, το οποίο θα προβλέπει αλλαγή πορείας έξω από την Ευρωζώνη και το ευρώ. Διότι η Αριστερά δεν μπορεί να αρκείται, μοιρολατρικά, να πολιτεύεται αυστηρά μέσα στους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως μάλιστα τους έχει καταρτίσει το τραπεζικό κεφάλαιο. Μόνο οι προσκυνημένοι μνημονιακοί δεν τολμούν να διανοηθούν οποιαδήποτε κίνηση εκτός Ευρωζώνης. Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι συνεργάτες τους αγωνίσθηκαν καλόπιστα για συμβιβαστική λύση. Έκαναν ό,τι μπορούσαν. Πρέπει όλοι να τους το αναγνωρίσουν. Εάν όμως αυτή η «συμφωνία», που συνεχώς προαναγγέλλεται, δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραλλαγή επαχθούς Μνημονίου, τότε οι μάζες θα στραφούν προς τα άκρα. Στη Γαλλία οι μετοχές της Μαρίν Λεπέν δικαίως συνεχώς ανεβαίνουν. Και εδώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός -και μη μας κακοφαίνεται- ότι στην τελευταία ενημέρωση της Βουλής ο πιο ουσιαστικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ήταν ο μόνος που αναφέρθηκε και στο επαίσχυντο βρετανικό δίκαιο. 

Τώρα ο Σόιμπλε και ο Γιούνκερ εφαρμόζουν το δόλιο σχέδιό τους για να αχρηστεύσουν τον Τσίπρα μέσα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Με αγκαλιές και χαμόγελα θέλουν να τον κάνουν να χάσει το «λεωφορείο του σοσιαλισμού». Θα τον εκβιάζουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Τον δηλητηριάζουν με τον μολυσμένο αέρα των Βρυξελλών. Θέλουν να του επιβάλουν να δεχθεί ουσιαστικά τα Μνημόνια που αναθεμάτιζε. Η Κίρκη των Βρυξελλών, μέσα στη σάπια Ευρωζώνη, προσπαθεί να μεταβάλει τους ανένδοτους αριστερούς σε πειθήνιο ευρωπαϊκό κοπάδι. Ο Γιούνκερ με τη συμμορία του επιχειρούν να παγιδεύσουν τον έλληνα πρωθυπουργό στα πλοκάμια τους. Τον αγκαλιάζουν για να τον σφίξουν και τελικά να τον πνίξουν. Οι «θεσμοί» στην πραγματικότητα είναι… «δεσμοί». Είναι δεσμώτες και μας θέλουν δέσμιους. Οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες - δικτάτορες μισούν τον Τσίπρα επειδή είναι υπερήφανος αετός και θέλουν να μαδήσουν τα φτερά του. Θέλουν να επαναφέρουν στη χώρα μας τους «δικούς τους», που ενεργούν με την ψυχολογία πολιτικού παρασίτου. Τους εθελόδουλους Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. 

Επί πολλά χρόνια η Αριστερά είχε κάνει το λάθος να πιστεύει στην «αναπόφευκτη» κατάρρευση του καπιταλισμού. Σ' αυτό που εύστοχα ο Αλμπέρ Καμί αποκάλεσε «μαρξιστικό ησυχασμό». Ο μεγάλος Ζορές, όμως, είχε προειδοποιήσει ότι η πλάνη μας αρχίζει από το σημείο που περιμένουμε στα αλήθεια την ξαφνική κατάρρευση του καπιταλισμού και την απότομη άνοδο του προλεταριάτου, έπειτα από κάποια πολιτική θύελλα αστικής παραγωγής. Γι' αυτό είναι τώρα η ώρα για ξεσήκωμα των λαών της Ευρώπης, προτού ο καπιταλισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταβάλει οριστικά τις χώρες του Νότου σε ένα απέραντο νεκροταφείο. 

"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: