Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τα απίστευτα πλακάτ των ακτιβιστών της λιτότητας



Τα απίστευτα πλακάτ των ακτιβιστών της λιτότητας


Το είδαμε κι αυτό. Οι παραδοσιακά καταγγέλλοντες τους διαδηλωτές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των πολλών, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να "διατρανώσουν" την επιθυμία τους η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ. Με κάθε κόστος και τίμημα, δηλαδή. Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Βασίλης Κικίλιας κι άλλα γαλάζια (ή μαύρα) παιδιά βρέθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών που αγωνιούν για να μη χάσει η Ελλάδα το ευρωπαϊκό κεκτημένο... κι οι ίδιοι τα δικά τους. Τα συνθήματα που έγραψαν στα πλακάτ είναι ενδεικτικά του τί ζητούν αυτοί οι άνθρωποι και ποια είναι η πολιτική τους σκέψη. 

Όχι στο σταλινισμό στην Ελλάδα



Στην προσπάθειά της να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή που λέει “διαπραγμάτευση εντός του ευρώ”, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δηλώσει έτοιμη να ανοίξει σχεδόν όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Σταλινισμό δεν το λες.

Σταθερό φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια


Πρόκειται για βασική θέση της τωρινής κυβέρνησης αλλά όχι όλων των προηγούμενων που είχαν φέρει σε 40 χρόνια μεταπολίτευσης εκατοντάδες φορολογικούς νόμους και χιλιάδες τροποποιήσεις αυτών.

Ναι στην προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας



Οι συμπολίτες μας που διαδήλωσαν χθες πρέπει να εξηγήσουν τί είδους κίνητρα θέλουν να δοθούν στους επιχειρηματίες. Αν πρόκειται για απλοποίηση ίδρυσης μιας επιχείρησης, χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε το σχέδιο για τα “επιχειρηματικά ΚΕΠ”. Μήπως όμως εννοούν περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους;

Ναι στην αριστεία



Κάποιος πρέπει να τους πει πως δεν ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία για να φτάσουν στην αριστεία, κάποιοι έχουν πολύ περισσότερο δρόμο να διανύσουν από κάποιους άλλους. Ως εκ τούτου, τα προνόμια που συνεπάγεται η αριστεία που ζητούν, είναι πολύ πιθανό να τα απολαύσουν αυτοί που έχουν ήδη αρκετά. 

Όχι σε μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης


Οι μισοί ψηφοφόροι αυτής της κυβέρνησης την κατηγορούν επειδή δεν εφαρμόζει με μεγαλύτερη πυγμή το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχθηκε. Οι μόνες ενέργειες που οι δανειστές έχουν χαρακτηρίσει ως μονομερείς έως τώρα είναι οι νόμοι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Οι διαδηλωτές προφανώς τις βρίσκουν ακραίες.

Όχι στους συνδικαλιστές του Δημοσίου



Προφανώς και κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης διάφοροι εργατοπατέρες και κηφήνες έχουν φροντίσει να απαξιώσουν το συνδικαλισμό αλλά πρέπει οι αγαπητοί συμπολίτες να μας πουν γιατί στην Ευρώπη που τόσο αγαπούν υπάρχουν παντού συνδικάτα στο δημόσιο τομέα; Μήπως οι Γερμανοί κι οι Γάλλοι δεν είναι αρκετά ευρωπαϊστές;

Όχι σε εθνικούς τραμπούκους




Μήπως εννοούν “εθνικούς τηλεοπτικούς τραμπούκους”;



ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ, eurokinissi

http://www.koutipandoras.gr/article/143686/ta-apisteyta-plakat-ton-aktiviston-tis-litotitas-foto 




«Μένουμε Ευρώπη;» Πληρώστε το λογαριασμό!

 

Του Δημήτρη Τσίρκα

Αν διαδηλωτές τα προηγούμενα πέντε χρόνια των μεγάλων αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων είχαν ανέβει στο προαύλιο της βουλής με κίνδυνο να μπουν ακόμα και μέσα στο κτίριο, θα είχαν βγει στα κεραμίδια όλοι οι «σοβαροί» σχολιαστές των μεγάλων καναλιών και οι πολιτευτές των αστικών κομμάτων, να ουρλιάζουν για κίνδυνο κατάλυσης του πολιτεύματος απ” τον όχλο και θα καλούσαν την αστυνομία να παρέμβει για να τους διώξει με κάθε μέσο. Αν χρειαστεί να κατέβει και ο στρατός, όπως ζητούσαν ορισμένοι το 2010. Τώρα που ένα τσούρμο καλοβαλμένων μεσοαστών του «Γλείφουμε την Ευρώπη», μαζί με βουλευτές της ΝΔ και του Ποδονίφτη έφτασαν μέχρι την είσοδο του κοινοβουλίου, τα κανάλια αναμεταδίδουν το γεγονός με έκδηλη χαρά εμφανίζοντας το ως γιορτή της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της μετριοπάθειας. Φυσικά καμία κίνηση απ” την αστυνομία δεν υπήρξε να περιφρουρήσει το κτίριο της βουλής έστω και προληπτικά. Όταν όμως λαϊκός κόσμος πλησίαζε έστω και στα 500 μέτρα δέχονταν βροχή τα χημικά και τις γκλοπιές των ΜΑΤ.

Επειδή τα πράγματα πολώνονται και η κοινωνική σύγκρουση επιτείνεται, παρά τη θέληση της κυβέρνησης που κάνει ό,τι μπορεί για να εμφανιστεί ως εκφραστής ολόκληρου του έθνους και μέχρι στιγμής κινείται πάνω στην πεπατημένη του μνονιακού πλαισίου, μην ικανοποιώντας τις προσδοκίες της λαϊκής της βάσης, είναι απαραίτητη η οργάνωση και η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα σε ανεξαρτησία απ” την κυβέρνηση και πιέζοντας τη να πάρει θέση στην εξελισσόμενη ταξική αντιπαράθεση εντός της χώρας.

Αφού οι «Μένουμε Ευρώπη» θέλουν να υπογραφεί συμφωνία με κάθε κόστος να κληθούν οι ίδιοι να το πληρώσουν. Καμία αύξηση λοιπόν στον ΦΠΑ, αντίθετα, κλιμακωτή αύξηση του φόρου πέραν των 20.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος, που να ξεκινά απ” το 50% και να φτάνει μέχρι το 90%. Αντίστοιχη φορολόγηση και στα κέρδη των εταιριών, στα μερίσματα και στους τόκους. Καμία μείωση των χαμηλών, μέχρι 1000 ευρώ συντάξεων και δραστική μείωση όλων των υψηλών ώστε να συμπιεστούν κοντά σε αυτό το όριο. Δραστική φορολόγηση των ακινήτων με υψηλή αξία και στις αστικές, μεσοαστικές περιοχές με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές κατοικίες. Άμεση διερεύνηση και εκδίκαση των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής και ταχεία είσπραξη των οφειλομένων ακόμα και με κατασχέσεις και προσωποκράτηση των οφειλετών.

Μέχρις στιγμής το κόστος της «προσαρμογής» και της παραμονής στο ευρώ το πλήρωσαν δυσανάλογα οι λαϊκές τάξεις, ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι υπόλοιποι. Όσοι πιέζουν για νέο μνημόνιο προκειμένου να «μείνουμε Ευρώπη» θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τότε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

πηγή : Dimitris Tsirkas
http://www.hitandrun.gr/menoume-evropi-pliroste-to-logariasmo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: