Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Το σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου


 Εσείς γνωρίζετε για το σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου;

Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά το χριστουγεννιάτικο δέντρο, φυσικό ή τεχνητό, μπορεί να είναι η αιτία για εμφάνιση αλλεργιών!

Πρόκειται για το σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως ονομάζεται, και προκαλείται από διάφορα είδη μούχλας που αναπτύσσονται πάνω του. Η μούχλα αυτή υπάρχει εκ φύσεως στο δέντρο, αλλά αναπαράγεται ταχύτατα μόλις το δέντρο βρεθεί μέσα στα σπίτια που έχουν κεντρική θέρμανση. Επίσης κόκκοι γύρης, όχι απαραίτητα από το ίδιο δέντρο αλλά από άλλα φυτά συνήθως είναι συγκεντρωμένοι στο φλοιό του δέντρου.

Όμως ακόμη και τα ψεύτικα δέντρα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες κυρίως λόγω της σκόνης που έχει συσσωρευτεί πάνω του στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην αποθήκη!

Σύμφωνα με την daily mail, περίπου το 35% των ανθρώπων σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρουν τα Χριστούγεννα από κάποιου είδους αλλεργία όπως φτερνίσματα.

Ο Dr Lawrence Kurlandsky, θέλησε να διερευνήσει γιατί υπάρχει αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και ζήτησε από τους συναδέλφους του στο πανεπιστήμιο Upstate Medical University στη Νέα Υόρκη να του φέρουν δείγματα από τον φλοιό και τις βελόνες των χριστουγεννιάτικων δέντρων που είχαν στα σπίτια τους. Από 32 δείγματα, προέκυψαν 53 διαφορετικά είδη μούχλας εκ των οποίων το 70% μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κρίσεις άσθματος, φτέρνισμα και μύτη που τρέχει.

Μάλιστα μερικά από τα είδη μούχλας που εντοπίστηκαν μπορεί να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμα πνευμονολογικά προβλήματα, όπως η βρογχίτιδα και η πνευμονία.

Προσοχή λοιπόν στη σκόνη αλλά και τη μούχλα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Πηγή:  
http://www.mothersblog.gr/mathe-ki-ayto/item/32410-eseis-gnorizete-gia-to-syndromo-tou-xristougenniatikou-dentrou#ixzz3uUQJT1Q8

Δεν υπάρχουν σχόλια: