Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Το «κορίτσι της ναπάλμ», η Παν Τι Κιμ Πατς βρίσκει την υγειά του 40 χρόνια μετά!

Ναπαλμ
 Το «κορίτσι της ναπάλμ», η Παν Τι Κιμ Πατς βρίσκει την υγειά του 40 χρόνια μετά!

Έγινε παγκοσμίως γνωστή ως το «κορίτσι της ναπάλμ». Πρόκειται για το κορίτσι που προβάλλει ολόγυμνο ακριβώς στο κέντρο μίας φωτογραφίας, την ώρα που η αμερικανική αεροπορία έχει βομβαρδίσει με ναπάλμ την περιοχή που διέμενε στο Βιετνάμ, το 1972.

Μία εικόνα που έμεινε στην ιστορία. Όπως έμειναν και τα σημάδια στο κορμί της 50χρονης -πλέον- γυναίκας, η οποία ουδέποτε έχασε το κουράγιο της. Πάλεψε να ξεπεράσει όλα όσα βίωσε το παιδικό μυαλουδάκι και κορμάκι του και να ενταχθεί σε μια κοινωνία που της φέρθηκε τόσο άδικα. Όταν τα άλλα παιδιά στον κόσμο έπαιζαν με τα παιχνίδια τους, εκείνη δεχόταν χημικές βόμβες και καιγόταν το δέρμα της.

Έφτασε η στιγμή όμως, που η Παν Τι Κιμ Πατς, αποφάσισε να γυρίσει οριστικά σελίδα -κατά το δυνατόν τουλάχιστον- και ν” απαλλαγεί από τα σημάδια που «κουβαλά» στο κορμί της για σαράντα χρόνια. Η γυναίκα ξεκίνησε μία ειδική θεραπεία με λέιζερ, μέσω της οποίας θα αποκαταστήσει σε ικανό ποσοστό το παραμορφωμένο δέρμα της.

«Τόσα χρόνια πίστευα ότι όταν βρεθώ στον παράδεισο, δεν θα νιώσω άλλον τρόμο, άλλον πόνο. Τώρα όμως, η γη έγινε παράδεισος για μένα. Τις τελευταίες μέρες, η 50χρονη Κιμ ξεκίνησε τις θεραπείες στο δέρμα της με λέιζερ. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι η ταλαιπωρημένη γυναίκα θα ανακουφιστεί από τα άλγη και τους πόνους που είχε σε καθημερινή βάση, όπως την ενημέρωσαν υπεύθυνα οι γιατροί.

http://www.medicalland.gr/το-κορίτσι-της-ναπάλμ-η-παν-τι-κιμ-πα/

Δεν υπάρχουν σχόλια: