Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Κύριε Τσίπρα! Ιδού τα ισοδύναμα που ψάχνετε!


Κύριε Τσίπρα! 

Ιδού τα ισοδύναμα που ψάχνετε!


Του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη

Μια από τις συνήθειες που με γεμίζει γνώση και εμπειρία είναι να μελετώ καθημερινά τις απόψεις περί τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα που αναρτώνται στο διαδίκτυο και δημοσιεύονται στον ημερήσιο τύπο.

Την Τρίτη που πέρασε δημοσίευσε στο Capital.gr, ο έγκυρος δημοσιογράφος κ. Γιώργος Λακόπουλος, ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο του υπό τον τίτλο "Μπανανία. Ισόβιοι προνομιούχοι με τα λεφτά των άλλων.".

Δεν μου πήρε πολύ χρόνο να συνδέσω το άρθρο με την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει ισοδύναμα μέτρα με σκοπό την ελάφρυνση των ασθενών κοινωνικών τάξεων ή την μη περαιτέρω αύξηση των βαρών τους με την επιβολή των επαχθών μέτρων.

Τι λέει ο Λακόπουλος; Απλά πράγματα. Απλά, που όμως κανείς δεν έχει αναλογιστεί και που κατ’ επέκταση οι οικονομικές τους συνέπειες δεν έχουν υπολογιστεί...

Εν περιλήψει ο δημοσιογράφος απαριθμεί:
1.    Επτά ζώντες Προέδρους της Βουλής των Ελλήνων:
i.    Ζωή Κωνσταντοπούλου,
ii.    Ευάγγελο Μεϊμαράκη,
iii.    Φίλιππο Πετσάλνικο,
iv.    Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη,
v.    Απόστολο Κακλαμάνη,
vi.    Σιούφα και
vii.     Πολύδωρα.

2.    Έξι αρχηγούς  πρώην κομμάτων που πλην ενός από αυτά τα κόμματα, τα λοιπά δεν έχουν επανεκλεγεί ή και δεν υφίστανται καν:
i.    Δημήτρης Τσοβόλας,
ii.    Νίκος Κωνσταντόπουλος,
iii.    Γιώργος Καρατζαφέρης,
iv.    Φώτης Κουβέλης,
v.    Μαρία Δαμανάκη και
vi.    Αλέκος Αλαβάνος.
vii.    Από κοντά και οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, όπως ο Πάγκαλος.

3.    Έναν πρώην αντιπρόεδρο κυβέρνησης το Θεόδωρο Πάγκαλο και

4.    Τρεις Πρώην Πρωθυπουργούς:
i.    Γεώργιος Παπανδρέου,
ii.    Κωνσταντίνος Σημίτης και
iii.    Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Αν προβούμε σε ενδελεχή έλεγχο είναι βέβαιο πως μπορεί να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις τέτοιου είδους.

Εκτός του χώρου που καταλαμβάνουν τα γραφεία των ανωτέρω στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, ο δημοσιογράφος υπολογίζει και δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρήσουμε ότι υπερβάλει, ότι το προσωπικό της ΒτΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας που απασχολείται στην υπηρεσία τους, αγγίζει τα 250 άτομα.

Επεκτείνοντας τη σκέψη του δημοσιογράφου και  με απλούς υπολογισμούς που μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας αν ευσταθούν, το κόστος κάθε υπαλλήλου συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών δαπανών, του κόστους κτιρίου, τηλεφώνων και λοιπών προνομίων που απολαμβάνουν, ανέρχεται ετησίως σε 50.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αναγόμενο σε 12μηνη βάση ανέρχεται σε 12.500.000 ευρώ (!).

Αυτά τα χρήματα είναι ένα ακόμη από τα άσκοπα βάρη του κρατικού προϋπολογισμού που στην εποχή της ανέχειας και της ανεργίας φαντάζουν όχι απλώς υπερβολικά αλλά και παράλογα.

Είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε Έλληνα που είτε αγωνίζεται να διατηρήσει την εργασία του, είτε την έχει απωλέσει, είτε την αναζητεί για πρώτη φορά, είτε είναι συνταξιούχος, να δεχτεί νέους φόρους που μεταξύ άλλων θα προορίζονται για την κάλυψη τέτοιων άσκοπων δαπανών.

Ζήτησε ιδέες για ισοδύναμα ο πρωθυπουργός. Ορίστε λοιπόν. Με ένα άρθρο σας εξοικονομούμε κύριε Τσίπρα 12.500.000 ευρώ και παράλληλα σας ανοίγουμε το δρόμο να προβείτε σε βαθύτερο έλεγχο και είμαι βέβαιος ότι θα εκπλαγείτε από αυτά που θα διαπιστώσετε.

Ελπίζω να βάλετε τα επιτελεία σας να δουλέψουν κύριε Τσίπρα, διότι τέτοια νούμερα απορώ πως δεν τα είδαν, οι σύμβουλοί σας, να περνάνε από μπροστά τους όταν αποφάσιζαν να επιβάλλουν 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια των παιδιών μας.

Θα σας περιμένω όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες...

* Ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης είναι τέως πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ

http://www.capital.gr/story/3071872#.VhufHAIyxQY.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: