Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Στέργιος Μανουράς : Οι "σωτήρες"






Οι "σωτήρες"

Γράφει ο Στέργιος Μανουράς
Πλακώσαν οι "σωτήρες", τόσους πολλούς είχε χρόνια να δει ο τόπος....σωτήρες από εδώ, σωτήρες από εκεί, σωτήρες απ' το πουθενά!
Εγώ σας τα 'λεγα, εσύ μας τα 'λεγες, αυτός μας τα 'λεγε, λες και τα αποβλακωμένα ζώα δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν (όχι ότι δεν υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί που δεν θέλουν ή δεν μπορούν)· ινστρούχτορες, αναλυτές της αποκάλυψης, μοναδικοί αναλυτές με μοναδικές κοσμοθεωρίες (δικές τους επειδή αυτό που διάβασαν είναι η ορθοδοξία του κομματικού ογκόλιθου που στηρίζουν αυτοί με τις πλάτες τους)· σωτήρες που συμφωνούν, σωτήρες που διαφωνούν, σωτήρες που συμφωνούν ότι διαφωνούν ή διαφωνούν ότι συμφωνούν, μεγάλοι τιμονιέρηδες του λαϊκού κινήματος (χωρίς λαό), μιλούν στο όνομα των τάξεων και απουσιάζουν από αυτές, τις θεωρούν ανίκανες να πάρουν πρωτοβουλίες, να εκφραστούν πολιτικά.
Μιλούν για την εξαθλίωση, την αποψίλωση των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και δεν γνωρίζουν το πρόβλημα του γείτονά τους, τον καημό της τάξης τους, γραφειοκράτες στυγνοί μετρούν τις δυνατότητες με τον αριθμό αυτών που παίρνουν αποφάσεις μόνοι τους ή επειδή ορίστηκαν (πάλι από μόνοι τους).
Ηγεμονίσκοι της δεκάρας φαντασιώνονται τη σωτηρία με τη δική τους καθοδήγηση, με τη δική τους ανάδειξη αυτού που οι ίδιοι προβάλλουν ως πρότυπο, την ανάδειξη του εαυτούλη! ξεκομμένοι από την πραγματικότητα, χαμένοι στις ατελείωτες συνελεύσεις και φραξιονισμούς, στο σαμποτάρισμα της αυθεντικής ενότητας από τα κάτω. Και πρωταθλητές στο σαλτάρισμα. Όταν δεν τους βγαίνει, ξεπουλάν τα πάντα. Για το καλό μας, για τη σωτηρία μας, για μας.......
Σύχαμα και απογοήτευση, απελπισία και αναχωρητισμός, συναίσθηση της αδυναμίας αντιμετώπισης της λαίλαπας, αυτά είναι τα συναισθήματα του ελληνικού λαού και αυτά θα συνεχίσουν να είναι όσο οι σωτήρες αγνοούν τη λέξη αυτοκριτική, αλληλεγγύη, κοινότητα, συμπαράταξη, αγώνας για το σύνολο.
Ποτέ άλλοτε ο λαός δεν έδωσε τόσα χαστούκια σε τόσους πολλούς. Ας διαβάσουμε ανάποδα τη γελοιογραφία των εκλογών, ας καταλάβουμε ότι δεν σωζόμαστε ακριβώς επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί σωτήρες!!! Ο σωτήρας έρχεται για να θυσιαστεί όχι για να ηγεμονεύσει, όλα τα άλλα είναι ασκήσεις επί χάρτου, είναι η τραγικότητα της μικροψυχίας....





Δεν υπάρχουν σχόλια: